Twitter schikt voor honderdvijftien miljoen dollar in privacyzaak VS

27-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Twitter schikt voor honderdvijftien miljoen dollar in privacyzaak VS

Twitter schikt in een Amerikaanse privacyzaak. Het bedrijf betaalt een boete van 150 miljoen dollar aan de Amerikaanse autoriteiten voor het overtreden van de Amerikaanse privacyregels gedurende een periode van zes jaar. Met de schikking voorkomt Twitter strafrechtelijke vervolging.

De zaak draait om de wijze waarop Twitter telefoonnummers en e-mailadressen van gebruikers verzamelde. Het platform meldde in de periode mei 2013 tot en met september 2019 dat deze gegevens werden gebruikt om de veiligheid van hun account te waarborgen. Amerikaanse autoriteiten stellen echter dat deze informatie ook is doorgespeeld naar adverteerders, zonder dat Twitter gebruikers hierover informeerde. Adverteerders zouden de informatie hebben gebruikt voor het aanbieden van gepersonaliseerde advertenties.

Naast de boete die Twitter betaalt belooft het bedrijf ook dat Twitter de beveiliging van persoonsgegevens serieus te zullen nemen. Het platform zegt extra stappen te nemen om de veiligheid van persoonlijke gegevens van gebruikers en hun privacy te waarborgen. Meer informatie is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht