Elon Musk aangeklaagd door Twitter-investeerders

27-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Elon Musk aangeklaagd door Twitter-investeerders

Elon Musk is aangeklaagd door een groep investeerders van Twitter. De aandeelhouders stellen dat Musk de beurskoers van het bedrijf manipuleerde door zijn recente aankondiging de overname van Twitter stil te leggen.

Twitter accepteerde eerder een overnamebod van 44 miljard dollar van Musk. Onlangs kondigde Musk echter aan de overname op pauze te zetten. De miljardair zet vraagtekens bij het percentage nep- en spamaccounts dat Twitter communiceert. Musk wil hiervoor bewijsmateriaal zien van Twitter en wil de overname tot dat moment op pauze zetten. Twitter-topman Parag Agrawal stelt deze data echter niet te kunnen verstrekken, aangezien het onder meer om persoonsgegevens van gebruikers gaat. 

'Express twijfel gezaaid'

Een groep aandeelhouders stappen nu naar de rechter en stellen dat Musk met zijn dreigement express twijfel heeft gezaaid over de doorgang van de overname. De beurswaarde van Twitter daalde hiermee met 8 miljard dollar. De investeerders stellen dat dit Musk in staat stelde opnieuw over het overnamebedrag te onderhandelen. Zij stellen dat het gedrag van Musk tegen de wet is en daarnaast ingaat tegen de contractuele voorwaarden van de deal. De aandeelhouders eisen een schadevergoeding, die verdeelt zou moeten worden over alle aandeelhouders van Twitter.

Musk en Twitter hebben nog niet gereageerd.

Terug naar nieuws overzicht