BlackBerry en NXP werken samen om cyberaanvallen te voorkomen

27-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

BlackBerry en NXP werken samen om cyberaanvallen te voorkomen

BlackBerry Limited biedt ondersteuning voor kwantumbestendige en veilige opstarthandtekeningen voor de crypto-agile S32G-voertuignetwerkprocessors van NXP Semiconductors. Hierdoor wordt het risico beperkt van mogelijke kwantumcomputeraanvallen op software in voertuigen, aldus de twee partners.

De ‘Code Signing and Key Management Server’ van Certicom by BlackBerry maakt gebruik van de veilige opstartstroom van de NXP S32G-chip om snelle en flexibele kwantumbescherming te bereiken. Het gebruik van kwantumbestendige handtekeningen, zoals Dilithium voor low-level apparaatfirmware, verkleint het risico van potentiële kwantumcomputeraanvallen op kritieke software-updates. Deze kunnen zonder de juiste beveiliging een groot risico vormen voor verschillende sectoren.

"Naarmate kwantumcomputers zich blijven ontwikkelen, wordt het steeds belangrijker om deze systemen te beveiligen tegen toekomstige bedreigingen", zegt Joppe Bos, Senior Principal Cryptographer bij NXP Semiconductors. "De samenwerking met BlackBerry versterkt onze oplossing om tegemoet te komen aan de kritieke behoefte om code-ondertekening en software-update-infrastructuur te versterken tegen toekomstige kwetsbaarheden van cryptosystemen."

Terug naar nieuws overzicht
Security