SK Group zet in op chipproductie met investering van ruim honderd miljoen euro

28-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SK Group zet in op chipproductie met investering van ruim honderd miljoen euro

Na Samsung kondigt ook SK Group omvangrijke investeringen aan. Het Zuid-Koreaanse concern investeert 247 biljoen won, omgerekend zo'n 182 miljard euro, in diverse ontwikkelingen. Het gaat daarbij onder meer om chips, batterijen en biotech. Ook in chipfabrikant SK Hynix wordt fors geïnvesteerd.

Dit melden diverse Koreaanse media, waaronder The Korea Times. De investeringen staan voor de komende vijf jaar op de planning. Ze zijn in belangrijke mate gericht op de Zuid-Koreaanse markt; ongeveer driekwart van het geld komt in Zuid-Korea terecht.

Chipproductie belangrijke focus

Chipproductie is een belangrijke focus voor SK Group. Zo is meer dan de helft van de investeringen - zo'n 142 biljoen won - gericht op chipproductie. SK wil onder meer de capaciteit en voorraden vergroten. Zo staat onder meer een halfgeleidercluster in Yongin, in de omgeving van Seoul, op de planning. Ook wil het bedrijf de capaciteit van bestaande faciliteiten uitbreiden.

Tot slot investeert het bedrijf 25 biljoen won in digitale gebieden zoals draadloze en bedrade communicatienetwerken, de ontwikkeling van digitale content en digitale transformatie.

Milieuvriendelijke sectoren

67 biljoen won is gereserveerd voor milieuvriendelijke sectoren. Denk hierbij aan de markt voor accu's voor elektrische voertuigen en batterijmaterialen, waterstof, windenergie en andere vormen van duurzame energie. SK Group wil zijn CO2-uitstoot met 200 miljoen ton hebben teruggedrongen in 2030.

1,7 biljoen won is gereserveerd voor biotech. Het gaat daarbij onder meer om epilepsiemedicatie, R&D-kosten gerelateerd aan het COVID-19 virus en het uitbreiden van productiecapaciteit.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware