Apple verliest slag in rechtszaak van Cydia-ontwikkelaar

30-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Apple verliest slag in rechtszaak van Cydia-ontwikkelaar

SaurikIT, het bedrijf achter de alternatieve appwinkel Cydia voor het iOS-platform, mag zijn rechtszaak tegen Apple voortzetten. Apple had een Californische rechter gevraagd de klachten van SaurikIT ongegrond te verklaren, maar de rechter gaat hierin niet mee. Het bedrijf krijgt drie weken de tijd om te reageren op de aantijgingen van de Cydia-ontwikkelaar.

Dit meldt Reuters. In de rechtszaak stelt SaurikIT dat iOS-appdistributeurs als Cydia financiële schade hebben geleden doordat updates die Apple tussen 2018 en 2021 doorvoerde. Een eerdere claim op dit gebied is afgewezen, maar SaurikIT kreeg hierbij wel de ruimte een nieuwe klacht te formuleren. Advocaten van Apple noemen deze nieuwe aanklacht verjaard en verouderd. Zij vroegen de rechter de claim ongegrond te verklaren en verdere pogingen tot het aanpassen van de claim te blokkeren.

Met zijn rechtszaak wil Cydia naar eigen zeggen de markt voor appdistributie en betaalverwerking op het iOS-platform openen voor bedrijven die willen concurreren met Apple. Ook zegt het bedrijf via de rechtszaak te willen herstellen van de 'enorme schade die Apple bij Cydia veroorzaakte'.

Terug naar nieuws overzicht
Software