Investeerders en SEC: Musk had aankoop Twitter-aandelen eerder moeten melden

30-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Investeerders en SEC: Musk had aankoop Twitter-aandelen eerder moeten melden

Een groep investeerders daagt Elon Musk voor de rechter. De aanklagers stellen data Musk eerder bekend had moeten maken dat hij een belang van meer dan 5% in Twitter kocht. Hij zou echter aandelen zijn blijven kopen en maakte pas begin april bekend 9,2% aandelen te bezitten. Dit leverde Musk een voordeel van 156 miljoen dollar op, stellen de investeerders.

In de aanklacht beschuldigen de aanklagers Musk van marktmanipulatie. Hij zou hierdoor tegen een kunstmatig lage prijs aandelen van Twitter hebben gekocht. Dit gebeurde in de aanloop naar het overnamebod van 44 miljard dollar op Twitter, dat Twitter accepteerde.

Naast de aanklacht is ook de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ene onderzoek gestart naar de kwestie. Ook hierbij draait het om het moment waarop Musk bekend maakte meer dan 5% belang in Twitter te bezitten. Indien een investeerders meer dan 5% van de aandelen bezit, moet dit binnen tien dagen worden gemeld bij de SEC. Musk was hiermee volgens de toezichthouder echter een week te laat.

Terug naar nieuws overzicht