iOS-ontwikkelaars moeten gebruikers vanaf eind juni account laten verwijderen

30-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

iOS-ontwikkelaars moeten gebruikers vanaf eind juni account laten verwijderen

Apps die beschikbaar zijn via Apple's appwinkel App Store moeten per 30 juni de optie bieden om accounts die gebruikers in de app aanmaken weer te verwijderen. De wijziging is al langere tijd geleden aankondigd; Apple herinnert ontwikkelaars nu opnieuw aan de verandering in zijn beleid.

De wijziging zou eigenlijk op eind januari worden doorgevoerd. Apple besloot ontwikkelaars toen meer tijd te geven om hun apps aan te passen. Ontwikkelaars moeten ervoor zorgen dat de optie voor het verwijderen van een account eenvoudig vindbaar is in apps. Alleen de optie bieden tot het uitschakelen of deactiveren van een account is niet toegestaan.

Gebruikers moeten hun account inclusief alle verzamelde gege3vens kunnen verwijderen. In sommige streng gereguleerde sectoren gelden aanvullende regels met betrekking tot het bevestigen en faciliteren van het verwijderen van accounts. Indien de app inloggen met Apple ondersteunt, moeten ontwikkelaars daarnaast de Apple REST API worden gebruikt voor het intrekken van user tokens bij het verwijderen van accounts.

Terug naar nieuws overzicht
Software