Boek 13. Ransomwared is nu beschikbaar

Erik Westhovens

31-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Boek 13. Ransomwared is nu beschikbaar

Het aantal ransomware aanvallen groeit exponentieel en word door bedrijven als een van de grootste risico’s gezien voor de bedrijfscontinuiteit. De Cio en Ciso liggen er letterlijk wakker van en voor hen is het niet meer de vraag of ze aan de beurt komen, maar veel meer wanneer ze aan de beurt zijn. De kosten van een aanval stijgen ook behoorlijk omdat de ransomware aanvallers meestal de hele omgeving plat weten te leggen en het bedrijf het personeel naar huis moet sturen omdat niemand meer kan werken.

Het gaat al zover dat bedrijven de risico’s beginnen in te calculeren en er oprecht rekening mee houden dat ze getroffen worden.

Toch is dat vaak niet nodig. Volgens Erik Westhovens, mede auteur van het boek 13. Ransomwared, is in veel gevallen een aanval prima te voorkomen door de juiste maatregelen in te zetten. Hackers volgen altijd een bepaald patroon voordat ze de ransomware activeren en de omgeving geheel encrypten. Zodra je grip op dat patroon hebt en je maakt gebruik van moderne detectie methodieken als Artificial Intelligence en Machine Learning dan stop je als het ware een thermometer in al je devices en servers. Gebeurt er iets, dan slaat deze aan en geeft het een incident of alert waarop je prima kunt reageren en de aanvallers in een heel vroeg stadium kunt dwars zitten en de pas af snijden.

Het boek 13. Ransomwared dat verkrijgbaar is in een Engelse en een Nederlandse versie gaat stapsgewijs in op de 12 stappen die leiden tot ransomware en geeft veel handvaten hoe de aanval te herkennen en wat je als bedrijf kunt doen om de aanvallers een stap voor te zijn.

Met het boek hoopt Erik Westhovens (foto) en mede auteur Mike Jansen bedrijven te helpen om meer bewust te zijn van de risico’s van ransomware en hoe ze dit kunnen detecteren en stoppen.

De Nederlandse versie is verkrijgbaar via https://www.amazon.nl/dp/9493096114

De Engelse versie is verkrijgbaar via https://www.amazon.nl/dp/9493096084

Terug naar nieuws overzicht
Security