Redactie - 31 mei 2022

Deelplatform Peerby trekt investering van 2,3 miljoen euro aan

Deelplatform Peerby trekt investering van 2,3 miljoen euro aan image

Deelplatform Peerby.com, een website om spullen te lenen van mensen in de buurt, heeft 2,3 miljoen euro opgehaald bij investeerders. De recente investeringsronde werd geleid door tech- en impactfonds Loyal uit Toronto, met bijdragen van Nederlandse investeerder Shamrock Ventures en bestaande aandeelhouders, waaronder honderden crowdfunders.

Peerby wil de investering gebruiken om zijn platform in meerdere Nederlandse steden uit te gaan rollen. De eerste focus is verdere groei in middelgrote Nederlandse steden, zodat deze net zoveel gaan delen als veel buurten in thuisbasis Amsterdam, waar 1 op de 4 huishoudens lid is. Een volgende stap is de internationale expansie van het nieuwe platform, met België in de voorhoede. Uitrol naar nog meer landen staat gepland voor eind 2022 en 2023.

Negenhonderd crowdfunders, die het bedrijf vijf jaar geleden een lening verstrekten, kregen naar aanleiding van de investering de mogelijkheid hun lening om te zetten naar aandelen. Een meerderheid koos hiervoor en veertig procent van hen besloot zelfs extra aandelen bij te kopen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!