XS Talent Studio gaat mkb-ondernemers ondersteunen bij digitalisering

31-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

XS Talent Studio gaat mkb-ondernemers ondersteunen bij digitalisering

Een samenwerking tussen onderwijs- en kennisinstellingen en het Noord-Hollandse mkb heeft geresulteerd in de oprichting van de XS Talent Studio. Dat is een broedplaats voor digitale technologie gevestigd in Cupola XS, de voormalige Koepelgevangenis van Haarlem. XS Talent Studio wil kennis, tools en vaardigheden voor de mkb-ondernemer bieden die zijn of haar digitale activiteit wil vergroten en optimaliseren. 

De XS Talent Studio verenigt kennis- en onderwijsinstellingen van verschillende niveaus en overige partijen gericht op talentontwikkeling, om het onderwijs beter te laten aansluiten bij de praktijk van het bedrijfsleven, de leercultuur binnen het mkb te verbeteren en leren van elkaar te stimuleren.

De samenwerking heeft als doel om studenten in het onderwijs echt te laten werken aan concrete vragen waar mkb-bedrijven mee zitten. Studenten lossen die op in de vorm van een opdracht. Hierbij gaat de kennis van een onderwijsinstelling rechtstreeks naar het bedrijfsleven. Het is een kans om nieuw talent bij de vraagstukken van je bedrijf te betrekken.

XS Talent Studio hoopt vooral de drempel voor docenten te verlagen om met echte mkb-vraagstukken te werken in hun onderwijs. Het is daarnaast voor de studenten erg leerzaam, zij hebben er veel plezier in en mkb-ondernemers zijn met de extra werk- en denkkracht enorm geholpen.

XS Talent Studio is de eerste fysieke werkplaats waar studenten werken en leren in een bedrijfsomgeving in plaats van op een onderwijslocatie. Een extra dimensie die XS Talent Studio naar eigen zeggen wil creëren is dat studenten én docenten van mbo tot en met hbo en universiteit samenwerken.

Terug naar nieuws overzicht