Bizzomate zet met Duitse vestiging eerste stap naar buitenland

01-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Bizzomate zet met Duitse vestiging eerste stap naar buitenland

Bizzomate, leverancier van software-oplossingen voor het digitaliseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen, heeft een vestiging in Aken geopend. Bizzomate is al actief vanuit kantoren in Valkenburg, Dordrecht en Amsterdam. De opening van de Duitse vestiging betekent voor Bizzomate de eerste stap naar het buitenland.

“We zien dat de vraag naar low-code in Europa stijgt", vertelt Marc Gelissen, oprichter en CEO van Bizzomate, over de keuze voor deze stap. "In Nederland zijn we daarin voorlopers, en nu neemt ook de interesse in Duitsland sterk toe. De overname van Mendix door Siemens heeft daarbij een grote rol gespeeld, omdat low-code daarmee wordt omarmd door een van oorsprong Duitse multinational. Dit opent veel deuren bij bedrijven in ons buurland. Bij het bepalen van onze strategie voor de toekomst bleek uitbreiding naar Duitsland voor ons dan ook de logische volgende stap, gezien onze tien jaar ervaring op het gebied van low-code.”

Focus op 'hidden champions'

Bizzomate richt zich in eerste instantie op bedrijven uit de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De economie van deze deelstaat is volgens Gelissen net zo groot als die van Nederland en er zijn veel ‘hidden champions’ actief. "Deze niche-bedrijven groeien sterk, zijn internationaal georiënteerd en veelal Europees of wereldwijd marktleider in hun segment. Ook deze bedrijven moeten de volgende stap zetten met het optimaliseren van hun IT-infrastructuur, en daar ligt onze expertise.”

Met de vestiging in het centrum van Aken hoopt Bizzomate IT-talent van de technische universiteit RWTH aan te trekken. Daarnaast zijn er vele spin-offs in de regio ontstaan vanuit de onderzoeksfunctie van de universiteit, die nu toe zijn aan het digitaliseren van hun business. Gelissen: “Het is ons doel om nog steeds één Bizzomate-team te vormen, ongeacht de landsgrenzen. We gaan daarom voor gestage groei, zo zorgen we voor continuïteit met behoud van ons hoge kennisniveau, onze goede klantrelaties en onze cultuur.”

Terug naar nieuws overzicht
Software