TomTom kondigt reorganisatie in de maps-divisie aan

01-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

TomTom kondigt reorganisatie in de maps-divisie aan

TomTom heeft een reorganisatie aangekondigd die volgens het bedrijf mogelijk wordt gemaakt door de implementatie van verbeterde kaartontwikkelingstechnologie. Bij de reorganisatie zullen ongeveer 500 arbeidsplaatsen, ongeveer 10 procent van het totale werknemersbestand, komen te vervallen. Engineering-investeringen hebben volgens TomTom geresulteerd in een geavanceerd geautomatiseerd platform voor het maken van kaarten, wat leidt tot een wezenlijke verandering in de activiteiten voor het maken van kaarten.

Volgens TomTom resulteren hogere niveaus van automatisering en de integratie van een verscheidenheid aan digitale bronnen in rijkere kaarten met een grotere dekking. Deze betere kaarten zullen volgens het bedrijf het productaanbod verbeteren en het bedrijf naar eigen zeggen in staat stellen een bredere markt aan te spreken, zowel in de Automotive als Enterprise-activiteiten.

De verbetering van de technologie voor het maken van kaarten zal leiden tot verdere efficiëntie. In combinatie met beter kaartmateriaal verwacht TomTom dat dit zijn concurrentiepositie zal versterken. Dit resulteert erin dat ongeveer 500 werknemers in de Maps-eenheid, wat overeenkomt met ongeveer 10% van het totale wereldwijde personeelsbestand, getroffen gaan worden door de reorganisatie.

De volledige beoordeling van de financiële gevolgen van de reorganisatie van de Maps-eenheid vindt momenteel plaats. Een verdere update zal worden verstrekt tijdens de publicatie van de resultaten over het tweede kwartaal van 2022.

Terug naar nieuws overzicht