Martijn Kregting - 02 juni 2022

Mollie benoemt Koen Köppen tot nieuwe CTO

Digitale betalingsverwerker Mollie heeft Koen Köppen benoemd tot nieuwe Chief Technology Officer (CTO). Köppen gaat volgens Mollie bijdragen aan een 'reeks financiële diensten van wereldklasse', die ervoor moeten zorgen dat MKB-ondernemingen verder kunnen groeien.

Köppen heeft voorafgaand aan zijn nieuwe functie bij Mollie meer dan een decennium bij de Zweedse fintech-dienstverlener Klarna gewerkt in verschillende leadership posities, voordat hij meer dan vijf jaar geleden CTO werd.

Versnelling technische innovatie

Bij Mollie wordt Köppen verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid, schaalbaarheid en ontwikkeling van de technologieplatformen van Mollie. Hij moet er verder zorg voor dragen dat de technologische innovatie verder versneld wordt ten gunste van bestaande en toekomstige producten en diensten.

Köppen voegt zich bij het management team van Mollie dat op dit moment bestaat uit Shane Happach (CEO), Ken Serdons (CCO), Rogier Schoute (CPO), Joe Katz (CFRO), Célie Verstelle (CLCO), Julien Cordonnier (COO) en Susan Wilson (CHRO). Köppen was al lid van de Raad van Commissarissen en het audit- en risicocomité van Mollie. Hij startte in deze functies in januari 2020, en is half maart 2022 afgetreden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!