AMS-IX en Quanza werken samen bij upgraden switching platform

03-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

AMS-IX en Quanza werken samen bij upgraden switching platform

AMS-IX en Quanza hebben een gezamenlijk initiatief aangekondigd om het switching platform dat de exchange ondersteunt, te upgraden. De migratie start in Amsterdam, waar beide organisaties gevestigd zijn. Dit zal internetgebruikers ten goede komen, door connectiviteit te bieden naar het nieuwe platform op zestien co-locaties in Nederland.

Het internetverkeer neemt volgens AMS-IX jaarlijks met ongeveer 20 procent toe. AMS-IX investeert daarom doorlopend in de mogelijkheden en capaciteit van haar platform om deze groei te faciliteren. Komende jaren zal AMS-IX het Juniper MX routing platform implementeren dat 400G-poorten biedt, open standaarden ondersteunt en eenvoudig geïntegreerd kan worden met de beheer- en automatiseringstools die AMS-IX gebruikt en ontwikkelt. Quanza zal verantwoordelijk zijn voor de levering van het platform en de beschikbaarheid ervan waarborgen met 24x7 monitoring.

AMS-IX ontwikkelt en beheert internetknooppunten op diverse plekken in de wereld en speelt een cruciale rol in het functioneren van het wereldwijde internet. Het platform in Amsterdam is één van 's werelds grootste knooppunten voor IP-verkeer en faciliteert op piekmomenten meer dan 10 Terabit internetverkeer per seconde. AMS-IX beheert ook 's werelds eerste mobiele peering points: de Global Roaming Exchange (GRX), de Mobile Data Exchange (MDX) en de Internetwork Packet Exchange (I-IPX) interconnectiepunten.

Quanza levert bedrijfskritische infrastructuur oplossingen van maatschappelijk belang en ondersteunt AMS-IX al ruim zeven jaar met zijn 24x7 NOC as a Service. 

 

Terug naar nieuws overzicht