Ancora Health en Universiteit Twente gaan e-health samenwerking aan

08-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Ancora Health en Universiteit Twente gaan e-health samenwerking aan

De Nederlandse start-up Ancora Health gaat nauw samenwerken met het TechMed Centrum van de Universiteit Twente (UT) om gepersonaliseerde e-health mogelijk te maken. Het doel is mensen met leefstijl-gerelateerde gezondheidsrisico’s te ondersteunen in hun leefstijl en daarmee hulp te bieden bij (het voorkomen van) chronische ziekten. Door de juiste interventies in een vroeger stadium te stimuleren, is de druk op de zorg te verminderen.

De samenwerking tussen Ancora en het TechMed Centrum van de UT zal naar verwachting de impact van nieuwe ehealth technologieën op het gebied van zorg voor mensen met chronische aandoeningen sterk vergroten door deze technologie te personaliseren en grootschalig te implementeren. De twee partijen hopen de Nederlandse zorg een impuls te geven met holistische modellering op het gebied van diagnostiek, (tele)monitoring en digitale coaching voor de behandeling van diabetes en osteoartritis op basis van kunstmatige intelligentie.

Er zullen technologieën op de markt worden gebracht voor zowel behandeling als preventie. Daarnaast doen Ancora en de UT onderzoek naar de gezondheidstechnologie-economie en financieringsmodellen, Met name op het gebied van preventie is volgens de twee partijen met e-health veel te winnen. Voor mensen met een slechte levensstijl is gepersonaliseerde e-health een uitkomst, aangezien zij vaak tussen wal en schip vallen. De reden hiervoor is dat zij nog niet als "ziek" worden geclassificeerd door zowel henzelf als door de zorg.

De samenwerking tussen Ancora en UT kan leiden tot vroege identificatie, wat het krijgen van chronische ziektes mogelijk kan voorkomen. De inzet van gepersonaliseerde e-health kan daarmee een grote rol spelen in het vergroten van de ervaren gezonde levensjaren van vele Nederlanders.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

healthtech