Centric-CEO Taams wacht mogelijk ontslag

Centric-CEO Johan Taams

07-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Centric-CEO Taams wacht mogelijk ontslag

Johan Taams, sinds augustus 2021 Centric-CEO, wordt mogelijk de laan uit gestuurd. Tegenover Computable liet Taams op 6 juni weten dat hij geruchten over een mogelijk ontslag gehoord heeft, maar die kan bevestigen noch ontkennen. "Ik ga morgen naar kantoor. Dan zal ik kijken wat er speelt."

Taams volgde vorig jaar Henny Luijrink op, die met pensioen ging. Hij is een ervaren bestuurder in huis met jarenlange ervaring in de IT-sector, onder meer als CEO van Broad Horizon en Atos Nederland. Het was de bedoeling dat Taams Centric in rustiger vaarwater zou brengen nadat er al enkele jaren sprake was van omzetproblemen. Die zouden voortkomen uit reputatieschade door een ruzie tussen eigenaar Gerard Sanderink en diens ex-vrouw Brigitte van Egten over vermeende fraude en diefstal toen Van Egten leiding gaf aan Sanderinks zonnepanelenproducent DSS.

Privé-kwestie

Centric hield zich tot voor kort verre van wat het als een privé-kwestie zag. In april legde Centric echter samen met zusteronderneming DSS voor 1,96 miljoen euro beslag op een bedrag waarvan de rechtbank in Den Haag eind november 2021 had bepaald dat Sanderink het aan zijn ex moest betalen.

Reden voor het beslag zou volgens Centric zijn dat het Van Egten verantwoordelijk acht voor vrijwel het volledige omzetverlies over 2019 en 2020, zo schrijft het FD. Zij wilden daarom geld zien van Van Egten ter compensatie. Centric en DSS verloren echter het een kort geding waarin Van Egten opheffing van het beslag eiste.

Openbare brief

Taams schreef begin mei nog een openbare brief over de visie van Centric op de berichtgeving in de media rondom het juridische steekspel en het mislopen van 60 miljoen euro omzet door bovengenoemde ruzie. In de brief gaf de CEO aan dat er diverse maatregelen getroffen waren om verdere imagoschade te voorkomen.

Volgens anonieme bronnen was Taams de afgelopen drie weken nauwelijks op kantoor te vinden. Een woordvoerder van Centric was vanmiddag (nog) niet voor commentaar bereikbaar.

Terug naar nieuws overzicht