NetApp vereenvoudigt hybride cloud-operaties

08-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

NetApp vereenvoudigt hybride cloud-operaties

NetApp, een cloudgedreven datacentrisch softwarebedrijf, kondigt nieuwe innovaties en oplossingen aan voor ondernemingen die behoefte hebben aan meer eenvoud, veiligheid en flexibiliteit in hun hybride multicloud omgevingen.

Deze nieuwe oplossingen omvatten verbeterde bescherming tegen ransomware, hybride cloudopslag in één abonnement, uniform beheer in één gebruikersinterface en nauwe samenwerking met VMware om workloads naar de cloud over te brengen.

Naarmate ondernemingen publieke cloudservices aanschaffen om hun bestaande datacenters op locatie uit te breiden, worden deze gecombineerde infrastructuren na verloop van tijd ongelijksoortiger, inconsistenter en gefragmenteerder. Deze multicloud-silo's zijn inherent complexer te beheren vanwege het omgaan met meerdere ongelijksoortige omgevingen.

NetApp biedt nu een uniforme en consistente hybride multicloud-ervaring, waarmee klanten één platform kunnen uitvoeren en beheren dat zich uitstrekt van on-premises tot 's werelds grootste publieke clouds.

"Terwijl organisaties vandaag de dag de belofte van hybride multicloud-omgevingen verkennen, willen ze uitdagingen op het gebied van complexiteit, beveiliging en kostenefficiëntie graag vermijden", zegt Ronen Schwartz, senior vice president, Cloud Volumes Service bij NetApp. "Met NetApp's vereenvoudigde management- en consumptie-ervaring kunnen organisaties profiteren van verbeterde beveiliging, beheerbaarheid, snelheid van operaties en kostenbesparingen - waardoor ze uiteindelijk beter kunnen inspelen op de groeiende behoeften van hun bedrijf door sneller mogelijkheden te leveren en data beschikbaar en beschermd te houden, ongeacht waar deze zich bevinden."

De veilige en flexibele uitbreidingen van het hybride cloudportfolio van NetApp omvatten:

Toonaangevende Hybrid Cloud Simplicity Experience - Door alles 'as a service' te leveren, vereenvoudigt en optimaliseert NetApp hybride cloudomgevingen met nieuwe mogelijkheden, waaronder:
Hybride cloud Storage-as-a-Service (STaaS) in een enkel, flexibel abonnement met Keystone. Organisaties kunnen workloads flexibel van en naar de cloud verplaatsen in één enkel contract.
Naast het beheren en monitoren van gegevensopslag, -bescherming, -governance en -tiering in multicloud-omgevingen, kan Cloud Manager nu ook Keystone-diensten beheren, softwarelicenties bijhouden, de gezondheid van de infrastructuur bewaken en proactieve aanbevelingen doen die de kosten en gegevensbescherming optimaliseren met geautomatiseerde acties.

"Organisaties zijn tegenwoordig op zoek naar flexibiliteit, zowel on-premises als over cloudproviders heen, en investeren in as-a-service consumptiemodellen om dit te helpen bereiken", zegt Scott Sinclair, practice director bij ESG. "NetApp's aanpak met Keystone is gericht op die behoefte; het bieden van hybride cloud eenvoud en flexibiliteit waarmee gebruikers hun IT-doelstellingen kunnen versnellen met beheer, orkestratie en facturering verpakt in een enkel abonnement en ervaring. Het overdraagbare abonnementsmodel van Keystone ondersteunt ook toekomstige cloudmigratieplannen naar elke grote cloudprovider, met opslagmogelijkheden op bedrijfsniveau en geïntegreerde gegevensbescherming."

Cyber Resilience for Today's Hybrid Cloud 

De opkomst van ransomware in de afgelopen jaren is een groeiend probleem voor ondernemingen. IDC's 2021 Ransomware Study: Where You Are Matters! toont aan dat meer dan een derde van de organisaties wereldwijd in de afgelopen 12 maanden te maken heeft gehad met een ransomware-aanval of -inbreuk waarbij de toegang tot systemen of gegevens werd geblokkeerd.

Met de nieuwe, krachtige, ingebouwde cyberresilience-mogelijkheden van NetApp, inclusief anti-ransomware, databescherming en beveiliging, kunnen organisaties ongeautoriseerde gebruikerstoegang en gegevensbedreigingen als gevolg van ransomware-aanvallen beperken. Klanten kunnen een groot aantal workloads, enterprise apps, gevirtualiseerde workloads en moderne containertoepassingen beschermen tegen inbreuken op de beveiliging, aanvallen snel detecteren en data snel herstellen voordat de bedrijfsvoering wordt beïnvloed.

Versnelde transformatie naar de cloud - NetApp stelt klanten in staat te moderniseren naar de cloud met behulp van een aanvullende datastore voor data-intensieve, storage-intensieve workloads die in één of meerdere cloudomgevingen draaien. NetApp is momenteel de enige leverancier van cloudstorageservices die is gecertificeerd en wordt ondersteund voor gebruik als externe aanvullende datastore voor VMware Cloud-omgevingen die in de grootste publieke clouds draaien.

"Organisaties in alle branches vertrouwen op de combinatie van VMware en NetApp als het platform bij uitstek voor het leveren van bedrijfskritische workloads", zegt Narayan Bharadwaj, vice president Cloud Solutions bij VMware. "NetApp is nu in staat om dezelfde niveaus van enterprise-class datamanagement te leveren die onze gezamenlijke klanten al tientallen jaren on-premises gebruiken voor workloads die in een van de belangrijkste public clouds draaien."

Terug naar nieuws overzicht