Fintech specialist Ximedes neemt Ginger over

08-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Fintech specialist Ximedes neemt Ginger over

Ximedes, een Europees softwarebedrijf op het gebied van fin- en faretech met kantoren in Haarlem, Hamburg, Stockholm en Novi Sad, kondigt de overname van Ginger aan, de snelgroeiende, in Amsterdamse gevestigde online payment platform provider.

Ximedes, opgericht in 1998, bouwt software op maat, gericht op Open Banking en Open Public Transport systemen. In de afgelopen jaren heeft Ximedes een reeks strategische overnames gedaan om een Europese fintech koploper te worden. Met haar fintech-propositie helpt Ximedes banken om nieuwe diensten te bouwen die kunnen concurreren met die van fintech-spelers. De overname van Ginger past perfect in deze strategie. Ginger levert sinds 2014 online betalingsoplossingen, waarmee banken en fintechs hun ondernemers kunnen helpen bij het accepteren van betalingen. Ginger beschikt over een solide klantenbestand met toonaangevende banken en fintechs in West-Europa en heeft de ambitie om samen met Ximedes verder uit te breiden in Europa.

Ginger is een snelgroeiend betalingsbedrijf dat het vertrouwen geniet van bekende banken en kopers, met klanten als EMS (een onderneming van Fiserv & ABN AMRO) en Rabobank. Ginger biedt onder andere de techcomponent van een white label PSP (payment solutions provider) en zorgt ervoor dat banken zelf PSPs kunnen worden. Doordat de afhandeling van betaling aan de banken wordt overgelaten, concurreert Ginger niet met haar klanten.

Met deze overname versterkt Ximedes haar vermogen om end-to-end oplossingen te leveren aan financiële instellingen (FI's) door een SaaS-gebaseerde betaaloplossing te combineren met haar bestaande softwareontwikkelingscapaciteiten. De acquisitie vindt plaats in een tijd van groeiende volumes in eCommerce transacties na de wereldwijde lockdowns, die de druk hebben gelegd op FI’s om een betere klantervaring te bieden met geïntegreerde betaaloplossingen.

Ximedes oprichter en CEO René Hodde: “Ginger’s toewijding aan technologie, eenvoud en transparantie sluit perfect aan bij onze waarden. Ik kijk er naar uit om onze bestaande en toekomstige klanten te helpen door betalingsdiensten te leveren aan de markt op de meest efficiënte en snelst mogelijke manier.”

Ginger CEO Roderick de Koning: “We zijn trots dat Ginger is uitgegroeid tot een vertrouwde partner voor banken en fintechs wereldwijd. Met de groeiende eCommerce volumes, is het voor FI’s een prioriteit om een complete PSP oplossing te kunnen bieden aan klanten – één met een breed scala aan internationale betalingsmethodes. Door de bundeling van krachten van Ximedes’ softwareontwikkelingscapaciteiten en Ginger’s SaaS propositie, creëren we een sterke fintech die klaar is voor de volgende fase: verdere uitbreiding in Europa.”

Terug naar nieuws overzicht
Software