Apple macOS Ventura bevat nieuwe productiviteitstools

08-06-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Apple macOS Ventura bevat nieuwe productiviteitstools

Apple heeft een preview gegeven van macOS Ventura, de nieuwste versie van zijn desktopbesturingssysteem die de Mac-ervaring naar een compleet nieuw niveau tilt, zo beweer de leverancier.

Stage Manager biedt Mac-gebruikers een totaal nieuwe manier om te focussen op hun huidige taak en tegelijkertijd naadloos te schakelen tussen apps en vensters.

De Continuïteitscamera gebruikt iPhone als webcam op Mac, zodat je dingen kunt doen die nooit eerder mogelijk waren, en met Handoff in FaceTime kun je een FaceTime-gesprek starten op iPhone of iPad en naadloos overschakelen naar Mac.

Mail en Berichten bevatten nieuwe features die deze apps beter maken, en de Safari browser is met passkeys klaar voor een toekomst zonder wachtwoorden. 

De bètaversie van macOS Ventura is vanaf vandaag voor ontwikkelaars beschikbaar via het Apple Developer Program op developer.apple.com. Een openbare bètaversie is volgende maand beschikbaar voor alle Mac-gebruikers op beta.apple.com. macOS Ventura is dit najaar beschikbaar als gratis software-update. Voor meer informatie, bijvoorbeeld over geschikte Mac-modellen, ga je naar apple.com/nl/macos/ventura-preview. Features kunnen worden gewijzigd. Sommige features zijn mogelijk niet in alle talen of regio’s beschikbaar.

“macOS Ventura bevat krachtige features en innovaties die de Mac-ervaring nog beter maken. Met nieuwe tools als Stage Manager kun je gemakkelijker dan ooit focussen op taken en sneller schakelen tussen apps en vensters, en met de Continuïteitscamera zijn nieuwe videoconferencingfeatures beschikbaar op elke Mac, zoals Desk View, Studiolicht en meer”, aldus Craig Federighi, Senior Vice President Software Engineering bij Apple. “Met handige nieuwe features in Berichten, geavanceerde zoektechnologieën in Mail en een vernieuwd design van Spotlight heeft Ventura heel veel te bieden en is dit een verrijking voor de vele manieren waarop klanten hun Macs gebruiken.”

Terug naar nieuws overzicht
Software