Martijn Kregting - 09 juni 2022

G-Core Labs versterkt wereldwijde infrastructuur met PoP in Sydney

G-Core Labs versterkt wereldwijde infrastructuur met PoP in Sydney image

G-Core Labs, een internationale leverancier van cloud- en edge-oplossingen, versterkt zijn wereldwijde infrastructuur met een openbare cloud point-of-presence (PoP) in Sydney (Australië). Organisaties hebben via de PoP toegang tot de VM's van G-Core Labs, evenals diens metal-servers. In Australië gevestigde bedrijven kunnen met behulp van de nieuwe infrastructuur kosteneffectief activiteiten in de APAC-regio lanceren, aldus G-Core Labs in een persbericht.

De nieuwe public cloud PoP maakt het gebruikers mogelijk om met geringe latency virtuele cloudnetwerken te creëren, privéclusters op te zetten, workloads te beheren en resource-intensieve taken uit te voeren in een beveiligde cloud. G-Core Labs noemt zijn aanbod uniek ten opzichte van andere cloudproviders vanwege het extra services-ecosysteem, dat krachtige CDN- en DNS-hosting omvat die al in Australië in gebruik is.

Bare-Metal-as-a-Service

“Met behulp van onze nieuwe dienst, Bare-Metal-as-a-Service, kan een gebruiker net zo gemakkelijk een kant-en-klare dedicated server krijgen als een virtuele, stelt Andre Reitenbach, CEO van G-Core Labs. "Het enige wat je hoeft te doen is de juiste kenmerken te kiezen, een openbaar, privé of meerdere netwerken tegelijk aan te sluiten, en binnen een paar minuten is de fysieke server klaar om te werken.”

Bare metal-knooppunten zijn volgens Reitenbach geschikt voor taken waar virtualisatie niet van toepassing is - inclusief de implementatie van resource-intensieve applicaties zoals gameservers en databases, evenals het creëren van opslag in de openbare cloud, gebruik als hypervisors en draaiende containers."

Bare-metal servers bieden betere beveiliging als bijkomend voordeel ten opzichte van virtuele machines. G-Core Labs versterkt deze bescherming door een reeks cyberbeveiligingstools te combineren, zoals Intel SGX-coderingstechnologie, DDoS Protection en Web Application Firewall-oplossingen.

Wereldwijde cloudinfrastructuur

De uitbreiding in Australië maakt deel uit van de strategie van G-Core om een wereldwijde cloudinfrastructuur te bouwen. Openbare clouds zijn al beschikbaar vanaf meer dan 15 andere locaties wereldwijd, waaronder Singapore, Hong Kong en Tokio in de APAC-regio, In totaal wil de onderneming in de nabije toekomst meer dan 40 extra cloud-points of presence wereldwijd lanceren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!