Martijn Kregting - 13 juni 2022

Textkernel breidt portfolio uitzendorganisaties uit door overname Akyla

Textkernel breidt portfolio uitzendorganisaties uit door overname Akyla image

Het Amsterdamse Textkernel, aanbieder van AI-gedreven recruitment en talentmanagement-software, heeft de uitzend-app en portal specialist Akyla overgenomen. De overname vormt volgens Textkernel de tweede stap in de internationale acquisitie-strategie, sinds de samenwerking van het management met strategische software-investeerder Main Capital Partners in oktober 2020 begon. Het afgelopen jaar heeft Textkernel de Amerikaanse concurrent Sovren overgenomen om de positie van de groep als mondiaal marktleider in AI gedreven parsing- en search & match-technologie te versterken.

Akyla wordt volgens Textkernel beschouwd als een best of breed software leverancier. Akyla is een aanbieder van flexibele mid-office oplossingen waarmee automatische werving, selectie en efficiënt beheer van flexwerkers ondersteund wordt. Het bedrijf biedt twee innovatieve oplossingen (e-UUR en Xplican) die klanten ondersteunen met de administratieve processen die horen bij het beheer van flexwerkers, waaronder onboarding, urenregistratie, tijd interpretatie, digitaal ondertekenen en leveranciersbeheer.

Krachtenbundeling

Textkernel ziet in de krachtenbundeling kansen voor een 'sterke en unieke gecombineerde productpropositie'. Vooral door toegang tot meer bruikbare gegevens zal de combinatie de effectiviteit van zoek & match-algoritmen van Textkernel verbeteren en uitzendorganisaties in staat stellen om kandidaten en vacatures op het juiste moment automatisch en effectiever te matchen, zo verwacht de onderneming.

'Kandidaten profiteren van een meer op maat gemaakt en geschikter aanbod van potentiële functies vlak voor of op het moment, dat ze beschikbaar komen. Dit moet leiden tot hogere herplaatsings- en plaatsingspercentages in het algemeen voor uitzendbureaus, hogere productiviteit van intercedenten en een hogere tevredenheid van flexwerkers, terwijl de sourcing kosten en -inspanningen van uitzendbureaus worden verlaagd.'

Samen bedienen Akyla en Textkernel een gecombineerd klantenbestand van meer dan 2.500 organisaties, waaronder uitzendorganisaties, payrollers, corporates, vacaturesites, Recruitment, Uitzend en HR-oplossingen aanbieders en andere deelnemers op de bredere HR-markt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!