Dynabook kondigt Mobile Secure Client aan

10-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Dynabook kondigt Mobile Secure Client aan

Dynabook heeft Dynabook Mobile Secure Client (DMSC) aangekondigd. Daarmee kan hybride werken gefaciliteerd worden via een Mobile Secure Client die geavanceerde beveiligings- en beheermogelijkheden voor IT-teams biedt, evenals flexibiliteit op de werkplek.

DMSC biedt organisaties de mogelijkheid om zonder problemen een hybride ervaring te creëren die niet onder doet voor de ervaring op kantoor, waarbij de controle op compliance en security niet verloren gaat. Dit is met name waardevol voor sectoren waarin grote hoeveelheden vertrouwelijke data worden verwerkt, en voor sectoren waarin devices gedeeld of gehuurd worden, of waar een Desktop-as-a-Service-model wordt gebruikt dat een snelle en eenvoudige implementatie vereist.

Volgens Dynabook maakt DMSC het leven van IT-teams makkelijk als het om beheer gaat. IT-installatie is geminimaliseerd met devices die door Dynabook op maat zijn gemaakt en worden geleverd, wat betekent dat ze rechtstreeks aan de eindgebruiker worden geleverd en direct gebruiksklaar zijn. 

Operationele en security-updates, inclusief klantvereisten, worden eveneens door ontwikkelaars van Dynabook voorbereid zodat een eenvoudige implementatie op locatie mogelijk is, zonder dat eindgebruikers hier veel werk aan hebben. De combinatie van preconfiguratie en kleinschalig doorlopend onderhoud biedt extra besparingen in termen van geld en tijd, bijvoorbeeld in de vorm van minder IT-ondersteuning.

Met ondersteuning voor de bekende VDI-oplossingen past DMSC naadloos in bestaande VDI-infrastructuren en biedt het een robuuste beveiliging voor organisaties die opereren in de meest gevoelige omgevingen. Hieronder valt ook de bescherming tegen datadiefstal dankzij het gebruik van een versleuteld IoT Operating System (OS) dat bij iedere opstart binnen het RAM wordt geladen. De toegang tot het IoT OS is vergrendeld en het RAM-geheugen wordt gewist bij het afsluiten van het device zodat er geen VDI-sessiedata bewaard en gecached wordt.

Bij iedere opstart, en bij iedere sessie, communiceert DMSC met een authenticatieserver om te bevestigen dat er nog steeds toestemming is om te draaien. Hierdoor kan iedere client waarbij het vermoeden bestaat dat deze gecompromitteerd is op afstand uitgeschakeld worden.

De DMSC-devices van Dynabook bevatten de extra beveiliging van Dynabook’s eigen BIOS. Dynabook is de enige PC-aanbieder die zijn BIOS in eigen huis ontwikkelt en bouwt, en neemt zo het risico van onderschepping van data door een derde partij weg. Hierdoor zijn de integriteit en effectiviteit van securitymaatregelen gewaarborgd.

Door het veilig opstarten in een beschermde OS-omgeving waarin alleen wat aanpassingen mogelijk zijn in de gebruikersinterface, zonder dat sessiedata worden opgeslagen of gecached buiten het systeemgeheugen, gaat DMSC volgens Dynabook verder dan de traditionele zero en thin client-oplossingen, zonder dat afbreuk wordt gedaan aan de security. Eindgebruikers profiteren van een volledig aanbod van poorten en Type-C docking-mogelijkheden voor een ongehinderde connectiviteit, naast een optioneel geïntegreerd LTE. Ondertussen stellen toegankelijkheids- en externe beeldschermbedieningen, en helderheids- en volumeregelingen werknemers in staat om het device op basis van hun eigen voorkeuren te configureren.

DMSC zal vanaf juli 2022 beschikbaar zijn op de 13”-, 14”- en 15”-devices uit het aanbod van zakelijke devices van Dynabook die getest zijn op basis van de MIL-STD-standaarden. Ook op het mobile edge computing device DE200 zal DMSC beschikbaar worden.

Terug naar nieuws overzicht
Security