Pure Storage kondigt nieuwe innovaties aan

12-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Pure Storage kondigt nieuwe innovaties aan

Pure Storage heeft de nieuwe de FlashBlade//S-productfamilie aangekondigd met een nieuwe modulaire architectuur gebouwd op uniek mede ontworpen hardware en software. Het nieuwe platform maakt gebruik van een bijna onbeperkte schaalbare metadata-architectuur en biedt meer dan het dubbele van de dichtheid, prestaties en energie-efficiëntie van eerdere versies. Het platform evolueert in de loop van de tijd in overeenstemming met de eisen van de klant.

Opslag-, reken- en netwerkelementen kunnen flexibel en ononderbroken worden geüpgraded, wat een zeer configureerbaar en aanpasbaar bestands- en objectplatform oplevert om de breedste reeks moderne workloads aan te pakken. Het kan zowel de hoogste prestatieniveaus als capaciteitsoptimalisatie leveren met Pure's eigen all-QLC-architectuur zonder dat dure caching-oplossingen nodig zijn, aldus Pure Storage.

FlashBlade//S is ontworpen voor vooruitstrevende organisaties en biedt:

Toekomstbestendigheid met Evergreen-abonnement: Door gebruik te maken van Evergreen-abonnementsdiensten, krijgen klanten ongeëvenaarde flexibiliteit en non-disruptive upgrades met FlashBlade//S. Organisaties hoeven zich nooit meer zorgen te maken over hun storage platform dat verouderd raakt of verstorende datamigraties. Dit wordt nog verder verbeterd met de uitbreiding van het Evergreen-portfolio dat Pure eveneens heeft aangekondigd.

Gemoedsrust ten aanzien van duurzaamheidseisen: Omdat eindgebruikers steeds meer onder druk staan om prioriteit te geven aan duurzaamheid, helpt de nieuwe FlashBlade//S familie hen hierbij met betere performance op belangrijke zaken zoals capaciteit per watt, bandbreedte per watt, en capaciteit per rack-unit, wat resulteert in kleinere footprints voor datacenters. Meta koos om deze redenen Pure voor zijn AI Research SuperCluster (RSC).

Performance op schaal, eenvoud en efficiëntie van ongestructureerde data: De nieuwe FlashBlade//S familie verlegt de grenzen op het gebied van performance, schaalgrootte en efficiëntie door middel van in nauwe samenhang ontworpen hardware en Purity//FB 4.0 software. FlashBlade//S zal ook het innovatietempo versnellen en helpen om energie-efficiëntere technologieën en hogere dichtheden sneller op de markt te brengen. Hierdoor kunnen klanten de eenvoud, schaalgrootte op exabyte-niveau en de multidimensionale performance realiseren die nodig zijn voor consolidatie van belangrijke ongestructureerde data-workloads.

De algemene beschikbaarheid van de FlashBlade//S -producten zal in het tweede kwartaal van boekjaar 2023 starten.

AIRI//S

Verder is de AIRI//S aangekondigd, de volgende generatie van zijn volledige AI-ready infrastructuur, ontwikkeld door Pure Storage en NVIDIA. AIRI//S biedt ondernemingen een eenvoudige, on-demand infrastructuur die AI-initiatieven op elke schaal versnelt.

AIRI//S levert significante verbeteringen in performance, dichtheid, energie-efficiëntie en schaalgrootte, wat resulteert in een optimale afstemming op de AI-trainingsprestaties en parallellismeverbeteringen die DGX-systemen leveren.

Sinds de lancering heeft AIRI honderden AI-workloads ondersteund bij klanten, variërend van startups en nationale veiligheidsafdelingen tot multinationale technologieconglomeraten en elk type datagestuurde organisatie daar tussenin.

Belangrijke voordelen van AIRI//S zijn onder andere:

Gebruiksgemak: AIRI//S kan snel en naadloos worden opgezet, geïmplementeerd en beheerd als een end-to-end AI-pijplijnoplossing. AIRI//S zorgt er niet alleen voor dat infrastructuurteams niet worden overweldigd door toenemende AI-eisen, maar ook dat data- teams productief blijven en meer tijd besteden aan het leveren van inzichten en minder aan het zich zorgen maken over hun infrastructuur.

Performance op elke schaalgrootte: AIRI//S is out-of-the-box geoptimaliseerd om multidimensionale performance te bieden voor alle stadia van de AI-datapijplijn, en kan storage en AI-verwerkingsmogelijkheden naadloos opschalen. Hierdoor kunnen organisaties hun AI-reis op elke schaalgrootte beginnen en groeien al naar gelang de behoefte.

Flexibel AI-platform: Naarmate het AI data science-landschap en de eisen van de klant evolueren, kunnen bedrijven nu hun AI-infrastructuur aanpassen om sneller concurrentievoordeel te behalen en sneller reageren op de marktdynamiek.

Duurzame, efficiënte AI-infrastructuur: AIRI//S is de eerste die Pure's nieuwe revolutionaire FlashBlade//S bevat.  FlashBlade//S maakt een krachtigere, high-performance AI-infrastructuur mogelijk binnen dezelfde footprint, door het bieden van hoge dichtheid, lager stroomverbruik en ongeëvenaarde datacenter-efficiency.

Ondersteuning voor NVIDIA Magnum IO GPUDirect Storage is gepland in toekomstige updates. De innovatieve architectuur van FlashBlade//S omvat krachtige en modulaire hardware, waardoor het eenvoudiger wordt het AIRI//S-platform te innoveren naarmate de AI-eisen evolueren.

Daarnaast kunnen klanten door gebruik te maken van Evergreen//Forever (voorheen Evergreen Gold) en Evergreen//One (voorheen Pure as-a-Service) profiteren van zowel abonnementen op een altijd-moderne infrastructuur, als op gebruik gebaseerde storage-abonnementen om hun investeringen efficiënt te beheren als zij hun AI-infrastructuur uitbreiden.

De AIRI//S is een combinatie van FlashBlade//S, NVIDIA DGX A100-systemen en end-to-end netwerken, en is gebaseerd op NVIDIA Quantum- en Spectrum-netwerkplatforms. AIRI//S biedt ondernemingen een schaalbare infrastructuur voor alle stadia van de AI-datapijplijn.

Evergreen/Flex

Verder is er de Evergreen//Flex, een nieuwe Evergreen-architectuur die de kracht van Pure's Evergreen-technologie uitbreidt naar het volledige Pure-portfolio. Door gestrande opslagcapaciteit te ontsluiten en te verplaatsen naar waar deze het meest nodig is, maakt Evergreen//Flex ongeëvenaarde opslagefficiëntie mogelijk en groeit Pure's portfolio van op Evergreen gebaseerde abonnementsdiensten.

Pure's Evergreen Storage-programma, gebaseerd op abonnementen, werd in 2015 geïntroduceerd en maakte de weg vrij voor een nieuw tijdperk voor IT-eigendom door een echt abonnement op innovatie te bieden. Evergreen is vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard door branchegenoten en geeft prioriteit aan kostenefficiëntie, een langere, duurzame technologielevenscyclus en modernisering zonder verstoringen. Sinds de lancering heeft het programma met succes meer dan 10.000 controller upgrades geleverd aan meer dan 3.000 klanten, allemaal zonder verstoring. Omdat Pure de behoefte aan meer flexibiliteit en transparantie binnen storage onderkende, lanceerde het bedrijf in 2018 het eerste daadwerkelijk op gebruik gebaseerde servicemodel voor storage: Evergreen//One (voorheen Pure as-a-Service).

Om het leveren van Storage-as-a-Service (STaaS) verder uit te bouwen en tegelijkertijd klanten te ondersteunen ongeacht waar zij zich bevinden op weg naar flexibele leveringsmodellen, breidt Pure het brede Evergreen-portfolio uit:

Evergreen//Forever (voorheen Evergreen Gold): Evergreen//Forever biedt organisaties traditioneel eigendom van apparatuur met een abonnement op software, altijd moderne hardware en een klantervaring van wereldklasse. Evergreen//Forever zorgt ervoor dat organisaties profiteren van een abonnement op een altijd moderne infrastructuur, ter ondersteuning van een systeem dat gaandeweg steeds beter wordt.

Evergreen//Flex: Een nieuwe Evergreen-architectuur op ‘fleet’-niveau, die gebruikers een ongekende manier biedt om opslag efficiënt te beheren en tegelijkertijd energie te besparen. Evergreen//Flex biedt de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen om performance en ongebruikte capaciteit te verplaatsen naar waar hun data en toepassingen die het meest nodig hebben, met dezelfde veiligheid en controle die eigendom van storage met zich meebrengt. Het nieuwste model brengt de modernisering van Evergreen//Forever verder en is de meest efficiënte manier om een storage-park te beheren op basis van een asset utilization-model.

Evergreen//One (voorheen Pure as-a-Service): Evergreen//One biedt organisaties een op gebruik gebaseerd dienstenmodel voor storage, dat flexibiliteit, transparantie en eenvoud biedt, samen met proactieve monitoring en niet verstorende upgrades.  Daarbij wordt voldaan aan de SLA’s voor performance en gebruik. Met Evergreen//One neemt Pure de verantwoordelijkheid op zich om storage te leveren daar waar het nodig is, door on-demand storagediensten te bieden met de flexibiliteit van een on-premises implementatie.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, data