Vertiv breidt salesteam uit met Jan van Sambeek en Joep Stuart

13-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Vertiv breidt salesteam uit met Jan van Sambeek en Joep Stuart

Vertiv, leverancier van kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, heeft het salesteam in de Benelux uitgebreid met Jan van Sambeek (52) en Joep Stuart (33). In de nieuwe rol van Sales Director Benelux is Van Sambeek verantwoordelijk voor de sales van Vertiv in de Benelux. Stuart is in zijn nieuwe rol als Partner Manager het aanspreekpunt voor de partners in de Benelux.

Van Sambeek is zijn carrière gestart bij Danfoss. Hij heeft zestien jaar gewerkt met doorstroommeters, analyse-apparatuur en was commercieel directeur voor de divisie aandrijftechniek in Noord-Europa. Daarna is hij ruim elf jaar directeur geweest bij Endries International, een logistieke technisch dienstverlener, waar hij werkte met (koel-)technische producenten. Voorafgaand aan zijn nieuwe functie bij Vertiv heeft Van Sambeek de startup Torus Cooling met H2Cool laten uitgroeien tot scale-up in de koeltechniek voor het groeiend aantal waterstoftankstations.

Groeiend belang datacenters

“De datacenterindustrie in Nederland is een van de best presterende in Europa, met Vertiv als een van de markleiders", stelt Van Sambeek. "Daarnaast liggen er in België en Luxemburg volop kansen. Data en datacenters worden immers steeds belangrijker, wat nog eens wordt versneld door de transitie van 4G naar 5G en de vraag naar lage latency. Hierdoor zijn er steeds meer kleinere EDGE datacenters nodig." Van Sambeek stelt eerst aan de slag te gaan met de actuele klanten en in samenwerking met Stuart ook op zoek te gaan naar nieuwe technical resellers voor Vertiv.


Stuart heeft eerder bij Zwart Techniek gewerkt. Daar is hij begonnen als Service Coördinator voor het buitenland en heeft later de stap gemaakt naar de rol van accountmanager. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de serviceactiviteiten van Zwart Techniek in kritieke sectoren, zoals datacenters, ziekenhuizen en banken.

“Ik ben enorm gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan een bedrijf dat zo hard aan het groeien is", aldus Stuart. "Ik ga op zoek naar interessante partners voor een langdurige en intensieve samenwerking, waarbij ik hen zal helpen om echt ambassadeurs van Vertiv worden."

Uitbreiding in Benelux

Het aanstellen van een Sales Director voor de Benelux is in lijn met de strategie om in deze regio nog verder uit te breiden", vertelt Daniël Breum, Sales Director Benelux & Nordics bij Vertiv. "De functie van Partner Manager is ook nieuw in de Benelux, en volgt op het succes van deze functie in de Nordics."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters