Yenlo rondt integratie Tilburgse Datacon af

15-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Yenlo rondt integratie Tilburgse Datacon af

Multi-vendor integratiespecialist Yenlo heeft de acquisitie van branchepartner Datacon afgerond. De overname werd negen maanden geleden aangekondigd. De klantsystemen, workflows en expertise van beide partijen zijn samengevoegd en 65 voormalige Datacon-medewerkers ge-onboard.

De overname resulteert volgens Yenlo in verticale en horizontale groeimogelijkheden door een aanzienlijke uitbreiding van het productportfolio. Dit omvat nu integratieoplossingen van grote leveranciers van integratietechnologie - Microsoft Azure, Boomi en MuleSoft - en een reeks aanvullende services. De oplossingen variëren van volledig beheerde out-of-the-box iPaaS-technologieën (Integration Platform-as-a-Service) tot diensten die gericht zijn op volledige sectoren zoals Telecom - een op maat gemaakt integratieproduct voor abonnementsaanbieders en telecomoperators.

Yenlo stelt met de uitbreiding van zijn portfolio zijn positie als een wereldwijde multi-vendor integratie- en API-specialist verstevigd te hebben. Datacon's CEO en mede-oprichter Meindert van Duijvenbode vervult binnen de nieuwe organisatie een rol als bestuurslid en CRO binnen de Yenlo Group.

Groter verticaal bereik

De uitbreiding van de portfolio heeft ook het verticale bereik van Yenlo vergroot. Het aanbod bevat nu integratiediensten voor iedereen. Van start-ups tot middelgrote bedrijven tot toonaangevende ondernemingen en multinationals - of ze nu on-premises, hybride of cloudgebaseerde integratieoplossingen nodig hebben.

Microsoft Azure, Boomi en MuleSoft maken volgens Yenlo zijn set van multi-vendor expertise volledig, aangezien ze nu naast WSO2 en Yenlo's eigen Connext Platform en Connext Go! oplossingen zullen worden aangeboden. Geografisch gezien heeft de overname Yenlo's positie als marktleider in West-Europa en Noord-Amerika verder versterkt.

Terug naar nieuws overzicht
Software