Lenovo opent fabriek in Hongarije

15-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Lenovo opent fabriek in Hongarije

Lenovo heeft de deuren geopend van zijn eerste eigen productiefaciliteit in Europa. De fabriek is gevestigd in Ullo, Hongarije, en richt zich voornamelijk op de bouw van serverinfrastructuur, opslagsystemen en high-end pc-workstations die door klanten in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika worden gebruikt.

De investering is een uitbreiding van de internationale productieactiviteiten van Lenovo en vertegenwoordigt een aanzienlijk economisch potentieel voor zowel de particuliere als de overheidssector in Hongarije met een verhoogde productiecapaciteit, meer mogelijkheden voor samenwerking met lokale leveranciers en het creëren van nieuwe banen.

De vestiging heeft al meer dan 1000 voltijdse werknemers in dienst in diverse technische, management- en operationele functies, en dat aantal zal blijven stijgen naarmate de faciliteit haar volledige capaciteit bereikt.

Een sterke infrastructuur, geschoolde arbeidskrachten en een ligging in het centrum van Europa, maakten Hongarije de ideale locatie voor Lenovo's eerste eigen Europese productiefaciliteit. Bovendien wordt een deel van de investering van Lenovo ondersteund met stimuleringsmaatregelen van de lokale overheid via het Hongaarse bureau voor investeringsbevordering (HIPA).

Terug naar nieuws overzicht
Hardware