Catenda benoemt Richard van Ammerzoden als sales director NL, Vlaanderen

Richard van Ammerzoden, sales director Catenda

15-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Catenda benoemt Richard van Ammerzoden als sales director NL, Vlaanderen

Catenda heeft Richard van Ammerzoden aangesteld als sales director voor Nederland en Vlaanderen. Daarmee wil de leverancier van Bimsync-software de marktontwikkeling in de Nederlandstalige regio intensiveren.

Van Ammerzoden heeft ruim 30 jaar verkoopervaring opgedaan bij internationale bedrijven die BIM (building information modeling)-software leveren. Hij verwacht dat Catenda de komende jaren succesvol blijft doorgroeien en in meer landen kantoren gaat openen. Deze groei komt zowel uit de bouwsector als uit de infrastructuurmarkt.

De samenwerking tussen Catenda en Van Ammerzoden is in 2015 ontstaan, bij de aanstelling van Brink als officiële Catenda-reseller in Nederland. Hij heeft daar 16 jaar gewerkt als senior accountmanager en sales manager. Als sales director Nederland van Catenda wordt hij het eerste aanspreekpunt van Brink, omdat de beide bedrijven hun samenwerking continueren.

In 2015 is Bimsync voor het eerst in Nederland verkocht. “Er was een toenemende behoefte aan een platform dat klanten helpt hun 3D-modellen op een eenvoudige wijze te delen en issues op te lossen”, licht Van Ammerzoden toe. “In die tijd werden er echter ook nog veel 2D-systemen gebruikt”.

In de periode dat Catenda naar Nederland kwam waren 3D-software en EDM-systemen nog verschillende producten in de markt. Daarna is de vraag naar een ‘common data environment’ (CDE) sterk toegenomen, waarmee zowel 3D-modellen, EDM als issuemanagement worden ondersteund. “Open standaarden zijn tegenwoordig van cruciaal belang voor de samenwerking in de AEC-markt”, vervolgt Van Ammerzoden. “IFC en BCF zijn inmiddels de norm voor het samenwerken in projecten, in steeds meer landen.”

Terug naar nieuws overzicht
Software