GSMA en FC Barcelona sluiten partnerschap voor MWC23

15-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

GSMA en FC Barcelona sluiten partnerschap voor MWC23

GSMA en FC Barcelona hebben een overeenkomst getekend om het Sports Tomorrow Congress-evenement van de voetbalgigant samen te houden op MWC Barcelona 2023, waardoor een langdurige samenwerking tussen de bedrijven verder wordt uitgebreid.

Het Sports Tomorrow Congress van FC Barcelona toont onderzoek en innovatie over belangrijke onderwerpen en thema's in de sportindustrie, van voeding tot de digitale wereld.

In 2023 wordt het gehost op MWC-locatie Fira Barcelona Gran Via. Eerdere edities werden gehouden in Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, met sprekers van FC Barcelona, La Liga, de NBA en de NFL.

GSMA legde in een verklaring uit dat de co-locatieovereenkomst tot doel heeft een nieuw platform te creëren voor bedrijven en belanghebbenden op sport- en technologiegebied om bijeen te komen, deals te sluiten en producten te lanceren.

John Hoffman, CEO van GSMA, zegt dat de samenwerking tussen de grootste beurs voor mobiele technologie en het sportinnovatie-evenement van FC Barcelona bedoeld is om "nieuwe zakelijke kansen te identificeren en te creëren in de mobiele en sportecosystemen".

De GSMA voegde toe dat de overeenkomst komt op een moment dat de relatie tussen sport en technologie is geïntensiveerd, aangezien data-aangedreven sporttechnologie steeds meer inzicht geeft in atletische prestaties en betrokkenheid van fans.

FC Barcelona-president Joan Laporta zegt dat de co-locatie het Sports Tomorrow Congress zou omvormen tot “een wereldwijd referentiepunt op het gebied van het koppelen van technologie en sport, terwijl het ook helpt om de stad Barcelona als een wereldwijde hoofdstad in deze sector".

Terug naar nieuws overzicht

Tags

sport, Telecom