Cohesity FortKnox versterkt duurzaamheid

En daarmee draag je bij aan duurzaamheidsdoelstellingen. Dat is precies wat wij beogen met Cohesity FortKnox

Laurent Garcia, Director, EMEA SaaS Sales Cohesity
14-06-2022 | door: Teus Molenaar
Deel dit artikel:

Cohesity FortKnox versterkt duurzaamheid

Een derde kopie van back-up gegevens bewaren bij AWS betekent niet investeren in een eigen infrastructuur met apparatuur, koeling en energie. “En daarmee draag je bij aan duurzaamheidsdoelstellingen. Dat is precies wat wij beogen met Cohesity FortKnox”, vertelt Laurent Garcia, Director, EMEA SaaS Sales bij Cohesity.

Cohesity FortKnox is een SaaS-dienst van Cohesity die klanten een eenvoudige manier biedt om een derde kopie van back-upgegevens te maken - geïsoleerd in een veilige gegevenskluis in de AWS-cloud - en deze gegevens terug te halen naar de bron of alternatieve locaties in het geval van een ransomware-aanval of een andere ramp die primaire en secundaire kopieën van de gegevens in gevaar brengt. Het helpt klanten de complexiteit en grote Capex-investeringen in eigen datacenter infrastructuur van zelfgemaakte data vaults en traditionele tape outs te elimineren.

Garcia vertelt over de duurzaamheidsinspanningen van AWS: “Ze gaan door met het opschalen van hun duurzame energie-investeringen met 37 nieuwe duurzame energieprojecten over de hele wereld, waarmee het bedrijf aanzienlijke vooruitgang boekt op zijn weg om 100% van zijn activiteiten te voorzien van duurzame energie in 2025 - vijf jaar eerder dan het oorspronkelijke doel van 2030. De nieuwe projecten verhogen de capaciteit van Amazons hernieuwbare-energieportefeuille met bijna 30%, van 12,2 gigawatt (GW) tot 15,7 GW, en brengen het totale aantal hernieuwbare-energieprojecten op 310 in 19 landen.”

Die extra 3,5 GW aan schone energiecapaciteit van deze nieuwe projecten breidt Amazons leiderschapspositie als 's werelds grootste zakelijke koper van hernieuwbare energie uit en bevordert zijn inspanningen om te voldoen aan The Climate Pledge, een belofte om in 2040 koolstofneutraal te zijn - tien jaar eerder dan de Overeenkomst van Parijs.

Drastich vereenvoudigen
FortKnox is een moderne oplossing voor data-isolatie die een cruciale rol kan spelen bij het helpen van organisaties om de impact van cyberaanvallen, zoals ransomware, te minimaliseren. Het is ontworpen om een extra laag van off-site bescherming te bieden en tegelijkertijd de activiteiten drastisch te vereenvoudigen en de kosten te verlagen in vergelijking met magneetband en zelfbeheerde gegevenskluizen. Het SaaS-aanbod helpt ondernemingen ook te voldoen aan de vereisten van de Service Level Agreement (SLA) en aan de regelgeving.

“Traditioneel werden gegevens fysiek losgeschakeld van internet met tape als onderdeel van een 3-2-1 back-upstrategie - drie kopieën van gegevens, op twee verschillende media, waarvan één in een off-site omgeving. Hoewel tape de beveiliging van gegevens isoleert, maakt het geen snel herstel op schaal mogelijk, waardoor teams niet snel kunnen reageren op cyberveiligheidsincidenten, zoals ransomware, waarbij grote hoeveelheden gegevens kunnen worden gecompromitteerd”, verklaart Garcia waarom Cohesity een andere benadering voorstaat.

FortKnox biedt een moderne 3-2-1-optie die geschikt is voor het cloud-tijdperk en die de prioriteiten van organisaties op het gebied van beveiliging en flexibiliteit effectief in balans brengt. Het is een cloudoplossing waarmee klanten eenvoudig kunnen verbinden, beveiligen en herstellen. Vaulted gegevens worden veilig en uit handen van kwaadwillenden gehouden via een virtuele ‘air gap’ die wordt bereikt door fysieke scheiding en netwerk- en beheerisolatie. Deze schone gegevens kunnen vanuit de door Cohesity beheerde cloud vault worden teruggehaald naar de oorspronkelijke bronlocatie - of alternatieve doelen, waaronder de publieke cloud - ter ondersteuning van bedrijfscontinuïteitsdoelstellingen.

Cyber resilience topprioriteit
"Cyber resilience is een topprioriteit voor organisaties", zegt Garcia. "Het bieden van off-site data-isolatie via dit SaaS-aanbod is een andere manier waarop we klanten helpen steeds geavanceerdere aanvallen te bestrijden en herstel te versnellen, terwijl SecOps- en compliance-teams ook 's nachts beter kunnen slapen."

Adrian De Luca, Director of Solution Architecture, Global Partner Strategic Development bij AWS onderschrijft Garcia’s woorden. "Organisaties geven prioriteit aan het veilig houden van gegevens, maar de toenemende verfijning en frequentie van cybersecuritybedreigingen maakt gegevensbescherming niet alleen kritischer, maar ook moeilijker. Met Cohesity FortKnox zijn klanten in staat om de schaalbaarheid, veiligheid en toegankelijkheid van AWS te benutten met Cohesity's next-gen datamanagement voor een oplossing die hun data kan helpen beschermen tegen ransomware en andere cybersecuritybedreigingen", aldus De Luca.

Manipulatie gegevens onmogelijk
Cohesity FortKnox is ontworpen om klanten te helpen gegevens veilig te houden door: een beveiligde verbinding via een configureerbaar venster voor gegevensoverdracht, buiten welk venster de gegevenskluis is vergrendeld. Manipulatie van gegevens is niet mogelijk door objectvergrendeling om wijzigingen van het kluisbeleid te voorkomen en quorum dat minimaal twee of meer mensen vereist om kritieke acties goed te keuren.

Voorts omvat FortKnox operationele isolatie met afzonderlijke door Cohesity beheerde sleutels (niet toegankelijk voor een bedrieglijke beheerder) en afzonderlijke workflows voor lees- en schrijfbewerkingen; strikte toegangscontrole met granulaire toegangscontrole op basis van rollen, multifactorauthenticatie en encryptie tijdens de vlucht en in rust. En ten slotte helpt AI-gebaseerde afwijkingsdetectie, via Cohesity’s Helios-platform, bij het identificeren van mogelijke aanwijzingen van opkomende ransomware-aanvallen, zodat beheerders de nodige maatregelen kunnen nemen om de verspreiding en impact te minimaliseren

Het is niet nodig tapes rond te sturen, een doe-het-zelf datakluis te bouwen, extra opslaginfrastructuur aan te leggen of op maat gemaakte herstelprocessen te bedenken. In geval van een ransomware-aanval, is snel een schone kopie van gegevens beschikbaar.

"Het vermogen van organisaties om de impact van een cyberaanval te minimaliseren en snel weer operationeel te worden van de belangrijkste bedrijfssystemen is top of mind voor CIO's en CISO's over de hele wereld," zegt Dave Gruber, senior analist, Enterprise Strategy Group. "Volledigheid en snelheid van gegevensherstel onderscheidt degenen die het best voorbereid zijn. Recent ESG-onderzoek vertelt ons dat het offsite isoleren van data een toonaangevende strategie is om deze doelstellingen te bereiken."

Aanvulling
Garcia vertelt dat FortKnox een aanvulling is op Cohesity's Threat Defense databeveiligingsarchitectuur. “Deze meerlaagse architectuur wordt voortdurend verbeterd om klanten te helpen cybercriminelen een stap voor te blijven. Het brengt een reeks producten, diensten en mogelijkheden van Cohesity en ecosysteempartners samen om klanten te helpen bedreigingen te identificeren via AI en ML, hun gegevens te beschermen en snel te herstellen in het geval van een cyberaanval.”

Auteur: Teus Molenaar

Terug naar nieuws overzicht
Future of Business Technology