Commvault biedt early access-programma voor ThreatWise

15-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Commvault biedt early access-programma voor ThreatWise

Commvault, leverancier van intelligente datadiensten voor on premises-, cloud- en SaaS-omgevingen, maakt bekend dat het een early access-programma in het leven heeft geroepen voor zijn nieuwe beveiligingsoplossing ThreatWise. Het verwierf deze oplossing met de overname van TrapX. Verder heeft Commvault zijn Metallic Cloud Storage Service voorzien van een nieuwe naam die de waarde van deze clouddienst voor organisaties beter weerspiegelt: Metallic Recovery Reserve. Daarnaast heeft de SaaS-divisie Metallic sinds zijn oprichting van twee jaar geleden een ongekende wereldwijde groei doorgemaakt.

Nieuwe beveiligingsoplossing ThreatWise

Na zijn overname van TrapX in februari in lanceert Commvault nu een early access-programma voor ThreatWise. Dit waarschuwingssysteem helpt bedrijven om cyberaanvallen in een vroegtijdig stadium te detecteren en passende actie te ondernemen. ThreatWise voorziet daarnaast in een uitgebreide reeks van tools voor gegevensherstel. De oplossing maakt het mogelijk om cyberbedreigingen te detecteren die onder de radar verkenningen binnen het netwerk uitvoeren alvorens toe te slaan. Dit minimaliseert de blootstellingstijd aan cyberbedreigingen.

Uit datareserves putten na een ransomware-aanval

Met de opkomst van steeds geavanceerdere ransomware-aanvallen groeit air-gapped (hermetisch afgeschermde) opslag in de cloud uit tot een kerncomponent van moderne strategieën voor databescherming. Met het oog hierop introduceerde Commvault bijna twee jaar geleden de Metallic Cloud Storage Service (MCSS). Sindsdien hebben bedrijven in alle delen van de wereld deze dienst ingezet ter ondersteuning van hun strategie voor databescherming en initiatieven voor cloudgebaseerde digitale transformatie. Daarmee waren ze in staat om efficiëntieverbeteringen en kostenbesparingen te realiseren.

MCSS heet vanaf nu Metallic Recovery Reserve. Deze nieuwe naam weerspiegelt de waarde die de oplossing organisaties te bieden heeft. Organisaties kunnen hiermee een strategische reserve van bedrijfsgegevens aanleggen waar ze na een cyberaanval uit kunnen putten voor een snel herstel van data en bedrijfsprocessen. Metallic Recovery Reserve zorgt voor ingrijpende vereenvoudiging en kostenbesparingen op het gebied van databescherming. De oplossing is volledig geïntegreerd met de software van Commvault. IT-beheerders kunnen Metallic Recovery Reserve daarmee als back-upbestemming gebruiken, net zoals ze dat met een schijf of tape zouden doen. Voor het gebruik van de oplossing is geen uitgebreide training vereist, omdat de software van Commvault voor dit hele proces zorgdraagt. Deze schrijft gegevens direct weg naar de storage-omgeving in de cloud en leest die uit voor herstelbewerkingen zonder een beroep te doen op systemen of rekencapaciteit in de cloud. Alle processen verlopen via het Commvault Command Center, dat als centrale interface dient voor het beheer van alle bedrijfsgegevens.
Groei door innovatie

De Metallic-divisie van Commvault heeft in twee jaar tijd een enorme groei doorgemaakt en de volgende mijlpalen bereikt:

Een snelle uitbreiding van zijn productaanbod; het aantal Metallic-oplossingen is meer dan verdriedubbeld
Een groei van de jaarlijkse herhalingsomzet van 1 miljoen tot 50 miljoen dollar in anderhalf jaar tijd
Partnerships met prominente cloud providers zoals Microsoft
Een wereldwijde samenwerking met SoftwareOne die managed service providers in staat stelt om SaaS-oplossingen voor databescherming aan hun klanten aan te bieden
De klantenkring van Metallic is gegroeid tot meer dan 2.000 organisaties en zijn producten zijn inmiddels in meer dan 30 landen verkrijgbaar
Commvault kreeg, mede door zijn Metallic-aanbod, de Software Innovator of the Year Award van Dutch IT-channel.

Uit deze successen en snelle groei blijkt dat de oplossingen van Metallic goed bij klanten in de smaak vallen. Ze bieden de beveiliging en flexibiliteit die bedrijven van elke omvang nodig hebben voor het ondervangen van de snelle veranderingen en groeiende datarisico’s in deze uiterst turbulente tijden. Via zijn Metallic-divisie biedt Commvault een uitgebreide reeks van intelligente datadiensten aan die organisaties kunnen afnemen als SaaS-oplossing, applicatie of appliance. Deze helpen hen om snel te schakelen, flexibel te blijven en de beveiliging voorop te stellen binnen hun initiatieven voor digitale transformatie.

Terug naar nieuws overzicht
Security