Microsoft neemt Miburo over

14-06-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft neemt Miburo over

Microsoft kondigt aan dat het een overeenkomst zijn aangegaan voor de overname van Miburo, een bedrijf voor cyberdreigingsanalyse en -onderzoek dat gespecialiseerd is in de detectie van en reactie op buitenlandse informatieoperaties.

Tom Burt, Corporate Vice President, Customer Security and Trust bij Microsoft meldt over deze overname:

"Microsoft detecteert en helpt klanten zich te verdedigen tegen cyberdreigingen van natiestaten als onderdeel van ons streven om klanten online veilig te houden. Deze inspanningen worden ondersteund door de informatie over bedreigingen die we verzamelen, publiceren en gebruiken om verstoringen van kwaadaardige activiteiten van nationale staten via een reeks cyberaanvalvectoren aan te wakkeren.

Miburo, onder leiding van oprichter Clint Watts, wordt onderdeel van de Customer Security and Trust-organisatie. In nauwe samenwerking met het Microsoft Threat Intelligence Center, ons Threat Context Analysis-team, onze datawetenschappers en anderen, zullen de nieuwe analisten van Miburo Microsoft in staat stellen zijn detectie- en analysemogelijkheden voor bedreigingen uit te breiden om nieuwe cyberaanvallen aan te pakken en licht te werpen op de manieren waarop buitenlandse actoren informatieoperaties gebruiken in combinatie met andere cyberaanvallen om hun doelstellingen te bereiken. Miburo is uitgegroeid tot een toonaangevende expert op het gebied van identificatie van buitenlandse informatieoperaties. Miburo's onderzoeksteams detecteren en schrijven kwaadaardige en extremistische beïnvloedingscampagnes in 16 talen toe.

Met de overname van Miburo zullen we onze missie voortzetten om actie te ondernemen en samen te werken met anderen in de publieke en private sector om langetermijnoplossingen te vinden die buitenlandse tegenstanders ervan weerhouden klanten in de publieke en private sector te bedreigen en, in feite, de zeer fundamenten van onze democratie."

Terug naar nieuws overzicht
Security