Redactie - 17 juni 2022

Cognizant en Qualcomm werken samen aan Car-to-Cloud services

Cognizant en Qualcomm werken samen aan Car-to-Cloud services image

Cognizant gaat een samenwerking aan met Qualcomm op het gebied van de uitrol van Snapdragon Car-to-Cloud Services. Met deze services kunnen ‘original equipment manufacturers’ (OEM’s) in de auto-industrie voertuigen bouwen die continu verbonden zijn, met persoonlijk aanpasbare en voortdurend vernieuwbare functies als ‘voertuig tracking’ en ‘geofencing alerts’.

Verder maakt het positionering preciezer en kunnen voertuigen content op meerdere displays streamen. De oplossing maakt het autosysteem volgens Cognizant en Qualcomm beter en veiliger, en het creëert een gebruikerservaring die is aangepast op de gewoonten van de bestuurder.

Snapdragon Car-to-Cloud Services zijn onderdeel van de Snapdragon Digital Chassis, een totale set van cloud-enabled platforms voor connectiviteit, computing en bestuurdersassistentie, en autonoom rijden.

Binnen het partnership zal Qualcomm Technologies Cognizant’s expertise, onderzoek en engineeringkennis in de auto-industrie gebruiken. Ook gebruikt het bedrijf Cognizant’s test frameworks om de services te kunnen integreren en de ‘time to market’ te verkorten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!