Rabobank: IT-sector staat op een kruispunt

17-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Rabobank: IT-sector staat op een kruispunt

De IT-sector staat op een kruispunt: rechtdoor of terug? Dit schrijft Mark van Kampen, Sectormanager ICT Dienstverlening, bij de Rabobank in in een update.

"Met omzetten boven pre-corona niveau en ruim voldoende opdrachten zou je denken: ‘geen wolkje aan de lucht voor IT-bedrijven’. Maar met aanhoudende personeelstekorten, een tekort aan grondstoffen en (energie)prijzen die hard stijgen, is er toch sprake van guur weer voor ondernemers", aldus Van Kampen.

Van Kampen: "Oorlog in Oekraïne, arbeidsmarktkrapte, inflatie, oplopende rente en een tekort aan grondstoffen. Zo maar een paar macro-economische ontwikkelingen die duiden op een afkoelende economie. Ook de IT-sector ontkomt niet aan deze gevolgen. Uitdagingen genoeg dus. De impact hiervan is terug te zien in stijgende energieprijzen, het wegvallen van ontwikkelcapaciteit, toename van cyberrisk dreiging, leveringsproblemen door chiptekort en een tekort aan arbeidskrachten. Vooral die laatste doet pijn, want zonder mensen geen omzet en geen groei."

Lees de Rabobank online update de belangrijkste ontwikkelingen in de IT-sector.

Terug naar nieuws overzicht