GTDC: IT-industrie stimuleert ondernemingen om te innoveren

Frank Vitagliano, CEO GTDC

GTDC: IT-industrie stimuleert ondernemingen om te innoveren

17-06-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

GTDC: IT-industrie stimuleert ondernemingen om te innoveren

Regionale channel en technologiedistributieleiders ontmoetten elkaar onlangs voor de 18e jaarlijkse EMEA Conferentie in Hilton Amsterdam, georganiseerd door de Global Technology Distribution Council (GTDC), het grootste consortium van technologiedistributeurs ter wereld. De conferentie van dit jaar betekende een terugkeer naar live-evenementen na twee jaar van beperkingen door de pandemie en omvatte een reeks presentaties, paneldiscussies, interactieve break-outsessies en netwerkmogelijkheden. Op de EMEA Conferentie van 2022 verwelkomde GTDC ’s werelds meest toonaangevende distributeurs, leveranciers, analisten, vertegenwoordigers van de media en andere leidinggevenden uit de industrie.

"De IT-industrie stimuleert ondernemingen om te innoveren", zegt Frank Vitagliano (foto), de CEO van de GTDC. "Nu we geconfronteerd worden met wereldwijde beproevingen veroorzaakt door COVID-19, problemen met de supply chain en inflatie, zijn distributeurs de kalme hand die het schip stuurt. Zij rusten ondernemingen uit met meer technologie producten en services dan ooit. IT-distributeurs helpen bedrijven over de hele wereld om economische en ecologische uitdagingen het hoofd te bieden en actief programma's en middelen te ontwikkelen die de basis vormen voor de oplossingen van morgen. "

In zijn toespraak benadrukte Vitagliano dat, ondanks de aanzienlijke zorgen over de macro-omgeving in de afgelopen drie jaar, de EMEA-leden in de distributiesector een opmerkelijke veerkracht en consistentie getoond hebben. Sinds 2020 zijn de totale verkoopvolumes consistent gegroeid en het eerste kwartaal van 2022 is daarop geen uitzondering, met een omzet die met 10% gestegen is ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

Hoogtepunten uit Amsterdam

De EMEA Conferentie van 2022 was de eerste fysieke GTDC-conferentie sinds 2019. De gespreksonderwerpen omvatten onder andere vooruitstrevende technologieën, mogelijkheden op het vlak van duurzaamheid, geavanceerde oplossingen en de evolutie van de relatie tussen distributeur en leverancier. Leiders uit deze industrie kwamen van over de hele wereld om hun expertise, unieke inzichten en gegevens te delen. Sessies op de GTDC EMEA Conferentie van 2022 omvatten o.a.:

  • Een keynote presentatie door Simon Jack, redacteur van BBC Broadcasting, die het had over bedrijfsinvesteringen en de interacties daarvan met een voortdurend evoluerende wereld
  • Een panel van managers over de evoluerende en dynamische relatie tussen hyperscalers en distributeurs, gemodereerd door de CEO van de GTDC, Frank Vitagliano
  • Een presentatie van Mark Tesselaar, Senior Directeur ESG bij PwC, over hoe IT-industrie initiatieven voor het milieu, sociale initiatieven en initiatieven voor het bevorderen van governance omarmt (ESG)
  • Een diversiteitspanel, gemodereerd door Nima Green, redacteur bij The Channel Company, over het belang van representatie en de invloed ervan op de bedrijfswaarde

"Het is inspirerend om te zien hoe distributeurs en channel partners samenkomen en elkaar aanvullen op deze conferentie," zegt Peter van den Berg, GM van GTDC voor EMEA. "Samenwerkingen binnen de industrie en ecosystemen veranderen snel. Distributeurs zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden binnen die omgevingen en spelen een sleutelrol in het stimuleren van innovatie, efficiëntie en succesvolle partnerschappen."

Terug naar nieuws overzicht