Microsoft introduceert Viva Sales

18-06-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft introduceert Viva Sales

Microsoft introduceert Viva Sales, een nieuwe applicatie voor verkoperservaring die alle technologie voor klantrelatiebeheer (CRM), Microsoft 365 en Teams samenbrengt om een meer gestroomlijnde en door AI aangedreven verkoopervaring te bieden.

Viva Sales is volgens Microsoft een nieuwe moderne manier van verkopen. Als slimme CRM-partner maakt Viva Sales het leven van verkopers gemakkelijker en verrijkt ze hun CRM. Denk aan alle klant- en dealinzichten die al in Outlook, Teams en Office-applicaties zoals Word, Excel en PowerPoint staan, maar nooit in het CRM-systeem terechtkomen. Deze inzichten zijn moeilijk vast te leggen omdat de verkoper de taak heeft om gegevens handmatig in te voeren.

Door het CRM-systeem te verbeteren met klantbetrokkenheidsgegevens van Microsoft 365 en Teams, samen met de kracht van kunstmatige intelligentie (AI), stelt Viva Sales verkopers in staat om meer verbonden te zijn met hun klanten, wat resulteert in meer gepersonaliseerde klantbetrokkenheid en sneller gesloten deals, aldus Microsoft.

Dit gebeurt via een eenvoudige functie voor het taggen van klanten, die het vastleggen van gegevens automatiseert, de verkoper tijd bespaart en hun organisatie een completer beeld geeft van de deal en de klantstatus. Met AI overal ingebed, is Viva Sales als een verkoopcoach om deals samen met aanbevelingen en herinneringen te verplaatsen. Deze intelligentielaag biedt verkopers de informatie die ze nodig hebben om productiever te zijn.

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht
Software