Cryptomunten dieper in problemen

20-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Cryptomunten dieper in problemen

De cryptomuntsector heeft steeds meer last van de vrees voor een olievlekwerking van problemen bij grote cryptomunt-partijen. Dat melden onder meer Reuters en Bloomberg. Investeerders zijn bang voor een grote shake-out.

Zo heeft Bitcoin dit jaar al 57 procent van zijn waarde verloren, waarvan 37 procent de afgelopen maand. De munt dook voor het eerst sinds december 2020 onder de 20.000 dollar afgelopen weekeinde.

Steeds meer grote crypto-investeerders zijn aan het verkopen geslagen om hun verliezen te dekken of nemen verdergaande stappen voor, zoals crypto-hedgefonds Three Arrows Capital en de Aziatische branchegenoot Babel Finance. Veel van de problemen worden geweten aan de ineenstoring van de zogenaamde stabiele cryptomunt (atablecoin) TerraUSD afgelopen mei.

Angst voor crash

Niet alle investeerders zijn bang voor een crash. Zij wijzen erop dat de prijs van een cryptomunt zoals Bitcoin een vergelijkbare grillige koers volgt als de aandelen van tech-ondernemingen.

De totale marktcapitalisatie van cryptomunten bedraagt momenteel zo'n 870 miljard dollar, tegen een piek van 2,9 biljoen dollar in november 2021. De grootste stablecoin, Tether, zag zijn totale marktwaarde dalen van 83 miljard dollar begin mei naar 68 miljard dollar op maandag.

Terug naar nieuws overzicht