Proact koopt Duitse cloud specialist sepago

22-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Proact koopt Duitse cloud specialist sepago

Proact heeft een overeenkomst getekend voor de overname van het Duitse IT-consultancybedrijf sepago GmbH om de marktaanwezigheid en expertise van Proact in het leveren van public cloud-transformatie en IT-consultancycapaciteiten aan het grote en middelgrote ondernemingssegment te vergroten. De overname wordt naar verwachting begin juli afgerond. De aankoopprijs bedraagt 12 miljoen euro in basisprijs en een additionele 4 miljoen euro earn-out, op een cash-free en schuldenvrije basis, wat overeenkomt met 5-6 keer EBITA.

De earn-out wordt uitbetaald over een periode van 2,5 jaar, op voorwaarde dat sepago bepaalde EBITA-niveaus en operationele KPI's bereikt. De transactie zal naar verwachting bijdragen aan ongeveer EUR 15 miljoen aan hogere jaaromzet voor Proact. sepago en zijn medewerkers zullen een belangrijk onderdeel vormen van de Duitse activiteiten van Proact.

Acquisities zijn een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van Proact, met als doel de dienstverlening te verbreden en het hybride cloudaanbod uit te breiden. sepago zal nieuwe clouddiensten en expertise naar Proact brengen, wat in lijn is met de strategie van het bedrijf en eerdere acquisities.

Met meer dan 85 medewerkers van sepago versterkt Proact zijn digitale transformatiediensten op basis van cloud-first technologieën zoals Microsoft Azure, Microsoft 365 en Citrix virtuele desktops. sepago's capaciteiten op het gebied van IT-beveiliging en transformatie-migratieconsultancy zullen bovendien het huidige aanbod van Proact verder versterken.

Jonas Hasselberg, CEO en President van Proact IT Group AB, zegt: “Het is met groot genoegen dat we de medewerkers van sepago verwelkomen in de Proact-familie. We delen dezelfde passie om onze klanten in staat te stellen bedrijfswaarde te vergroten door middel van data. Net als Proact heeft sepago een uitstekende marktreputatie bij zowel klanten als leveranciers. Samen zullen we een bredere geografische aanwezigheid hebben van marktleidende hybride cloudoplossingen, en de aparte adviesaanpak van sepago zal een uitstekende aanvulling zijn op de kracht van Proact op het gebied van beheerde services en infrastructuur.”

Paul Lütke Wissing, Managing Shareholder en mede-oprichter van sepago GmbH, licht toe: "sepago heeft meer dan 20 jaar ervaring in IT-consulting over onderwerpen als datacenter, public cloud-transformatie en IT-beveiliging. We kunnen hier gebruik van maken, in combinatie met het portfolio en de mogelijkheden die Proact met zich meebrengt om een verbeterd aanbod aan klanten te presenteren. Samen met Proact kunnen we dit verbeterde aanbod gebruiken om meer kansen voor onze medewerkers te creëren. Om deze redenen past Proact perfect bij ons."

Claus Friedrichs, Managing Shareholder en mede-oprichter van sepago GmbH, merkt op: "sepago staat in Duitsland bekend als een bekwaam bedrijf en een sterk cultureel merk. Ik ben erg blij dat we dezelfde culturele waarden delen als Proact. bekijken, zullen we van elkaars expertise kunnen leren en nog meer boeiende diensten en projecten kunnen aanbieden die ons een unieke positie in de markt zullen geven."

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud