Orange Belgium opent Digital Center in Brussel

22-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Orange Belgium opent Digital Center in Brussel

Orange Belgium heeft een Orange Digital Center geopend in BeCentral, een digitale hub in het Centraal Station van Brussel. Het Digital Center dient als ondersteunings- en ontwikkelingscentrum waar iedereen digitale en ondernemersvaardigheden kan verwerven en verbeteren, met activiteiten variërend van digitale training tot coaching voor kleine bedrijven en start-ups.

Het Orange Digital Center is gratis en voor iedereen toegankelijk. Mensen kunnen er digitale en ondernemersvaardigheden aanleren of verbeteren op basis van concrete projecten, opleidingen, workshops en conferenties voor een breed publiek: jongeren, mannen en vrouwen, met of zonder kwalificaties, studenten en werkzoekenden. In overeenstemming met het doel van Orange Belgium en haar inzet voor de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, heeft de operator zich ertoe verbonden om tegen 2025 een Orange Digital Center te openen in alle landen waar het actief is.

Compleet ecosysteem

Het Orange Digital Center zal volgens de operator een compleet ecosysteem vormen, aangezien het zal dienen als een paraplu voor verschillende initiatieven en een echt netwerk van kansen zal creëren, ontwikkeld door Orange Belgium en lokale partners:

De Digital Academy

Ten eerste zal het Orange Digital Center, dankzij een verdiept partnerschap met BeCode, langlopende opleidingsprogramma's organiseren om deelnemers in staat te stellen webontwikkelaars of data-analisten te worden met een specifieke focus op Big Data, AI en cybersecurity. Ze krijgen ook de mogelijkheid om zich te specialiseren in 5G-netwerktoepassingen. Na hun opleiding krijgen de deelnemers toegang tot stages van 2 maanden en kunnen ze rekenen op een toegewijde coach om hen te helpen bij het zoeken naar werk.

Ten tweede zal de Academie, middels partnerschappen met lokale verenigingen, publiek met minder digitale geletterdheid in staat stellen essentiële digitale vaardigheden te verwerven. Het zal regelmatig evenementen houden om mensen te helpen begrijpen hoe ze internet, hun smartphone, etc. moeten gebruiken. Het zal ook specifieke "Train the Trainer"-modules organiseren om mensen te helpen familieleden of contacten te ondersteunen die geen digitale basisvaardigheden hebben.

Een Solidarity FabLab

Door te leren een 3D-printer, een lasersnijmachine of een digitale borduurmachine te gebruiken, krijgen gebruikers de mogelijkheid om prototypes te maken en te leren door middel van verschillende modules, van eendaagse trainingssessies om de functionaliteiten van de machines te begrijpen, tot trainingen van een maand om aan concrete projecten te werken. Voor dit laatste zullen de deelnemers niet alleen profiteren van de technische instructie, maar ook worden gecoacht om echte zakelijke vaardigheden te verwerven.

Deze initiatieven komen bovenop, en moeten bruggen slaan met andere belangrijke Orange-programma's. Zoals Orange Fab, een start-up accelerator die net zijn 5e seizoen in België lanceerde, gericht op AR/VR en de Metaverse, maar ook Orange Ventures, een Orange Group-programma dat investeert in veelbelovende start-ups om hen te helpen het volgende niveau te bereiken en internationaal te gaan.

Terug naar nieuws overzicht