Redactie - 23 juni 2022

Personio haalt tweehonderd miljoen dollar op bij tweede Series E-financiering

Personio haalt tweehonderd miljoen dollar op bij tweede Series E-financiering image

Personio heeft tijdens een tweede Series E-financieringsronde 200 miljoen dollar toegevoegd aan de initiële financiering van oktober 2021. Hiermee komt de totale Series E-financiering op 470 miljoen dollar en komt de waardering van het bedrijf op 8,5 miljard dollar.

Bestaande investeerder Greenoaks Capital heeft gezorgd voor de extra financiering. Het nieuwe financieringskapitaal zal onder andere gebruikt worden om de ontwikkeling van People Workflow Automation te versnellen: Personio’s visie om HR-processen te automatiseren over meerdere bedrijfsafdelingen en tools binnen organisaties. Volgens het bedrijf is er aanzienlijke vooruitgang geboekt in het verder ontwikkelen van een HR-systeem dat voorziet in de uitdagingen van vandaag en tegelijkertijd klaar is voor de toekomst. Inmiddels zijn er al bijna 1 miljard data-updates bij klanten van Personio geautomatiseerd, waarmee tijdrovende taken en verzoeken bij klanten zijn voorkomen.

Onlangs heeft Personio Back overgenomen, een employee experience-oplossing die belangrijke HR-processen automatiseert. Het Back-team beschikt over aanzienlijke expertise in het ontwikkelen van workflows die werken over meerdere, gefragmenteerde processen, evenals specifieke kennis over ticketing en kennismanagement om de efficiency van HR-teams te versterken.

Daarnaast kunnen klanten nu gebruikmaken van ruim 100 geïntegreerde apps en APIs en nieuwe mogelijkheden van Personio voor workflow automation en monitoring, om handwerk weg te nemen bij taken zoals het aannemen van personeel, data-analyses en urenregistratie. Samen verbeteren ze de operaties tijdens de gehele medewerker-levenscyclus en kunnen HR-teams zich focussen op meer strategische taken, kosten besparen en bijdragen aan een efficiënte bedrijfsvoering.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!