Equinix breidt uit in Latijns-Amerika met overname vier Chileense datacenters

23-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Equinix breidt uit in Latijns-Amerika met overname vier Chileense datacenters

Equinix heeft zijn Platform Equinix verder uitgebreid in Latijns-Amerika. Zo heeft de datacenteraanbieder recent de overname afgerond van vier datacenters in Chili van Empresa Nacional De Telecomunicaciones (Entel), een Chileense telecommunicatieprovider. Daarnaast heeft Equinix onder voorbehoud een overeenkomst getekend voor de overname van een datacenter in Peru - ook van Entel. De ondernemingswaarde van de vijf datacenters bedraagt ongeveer 735 miljoen dollar tegen de wisselkoersen die golden op de datum van ondertekening.

Equinix exploiteert momenteel elf International Business Exchange (IBX)-datacenters in Brazilië, Colombia en Mexico. De toevoeging van vier nieuwe datacenters in het strategische Santiago, Chili - een groeiend data- en technologiecentrum - biedt lokale bedrijven en multinationals volgens Equnix de mogelijkheid om hun digitale transformatie te versnellen. De nieuwe datacenters bieden veel uitbreidingscapaciteit voor groei in Santiago, waardoor Equinix zowel aan de directe als aan de toekomstige behoeften van klanten denkt te kunnen voldoen.

Snelgroeiende regio

"We blijven bij bedrijven in alle sectoren in Latijns-Amerika zien dat zij digitaal willen transformeren en gebruik willen maken van de cloud", Tara Risser, President, Noord- en Zuid-Amerika, Equinix. "De uitbreiding van Equinix naar Chili en Peru bespoedigt de digitale transformatiemogelijkheden in deze snelgroeiende regio en is een cruciale stap in onze langetermijnstrategie om de digitale toegang voor onze klanten wereldwijd uit te breiden. Chili's toegang tot duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, waterkracht en windenergie helpt onze klanten in de regio - en ook multinationals die zaken met hen doen - om op een verantwoorde en duurzame manier te groeien, wat aansluit bij onze globale duurzaamheidsstrategie."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter