Visma neemt work management-software aanbieder Teamleader over

John Reynders, Area Director Benelux van Visma

23-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Visma neemt work management-software aanbieder Teamleader over

Visma, aanbieder van cloud-software, neemt Teamleader over. Deze internationale SaaS scale-up levert work management-software aan kleine en middelgrote bedrijven. Teamleader is actief in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië en telt zo'n 13.000 klanten. Via de overname door Visma verwacht Teamleader in staat te zijn om zijn groeiambities versneld tot uitvoer te brengen.

Teamleader werd opgericht in 2012 om ondernemers en mkb’ers te helpen met hun bedrijfsvoering. Het levert met Teamleader Focus een geïntegreerde oplossing voor CRM, projectmanagement en facturatie. De gebruiksvriendelijke alles-in-één oplossing moet bedrijven helpen om slimmer te werken van het allereerste klantcontact tot en met de opvolging na de verkoop. Teamleader Orbit is een vergelijkbare oplossing, bedoeld voor bedrijven van 20 - 1000 medewerkers en met meer uitgebreide functies.

Het aantal mkb’ers en ondernemers in Europa blijft sterk stijgen. Daarnaast groeit het aantal bedrijven dat wil overschakelen op moderne veilige cloud-software snel. Om aan deze groeiende vraag te voldoen, sneller te kunnen innoveren en zijn groei-ambities sneller te kunnen verwezenlijken, is Teamleader onderdeel van Visma geworden. Teamleader blijft onder zijn eigen naam en met het huidige team van 180 medewerkers opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Overeenkomsten met klanten blijven ongewijzigd.

Aansluiting bij goede technologiepartner

"Voor de volgende fase van ons bedrijf is het belangrijk dat we bij een goede technologiepartner aansluiting vinden die ons kan helpen met onze plannen", stelt Jeroen De Wit, oprichter en CEO van Teamleader. "Bij Visma zijn we onderdeel van een winning team, waarbij we de autonomie behouden om te blijven ondernemen. Tegelijkertijd krijgen we extra ondersteuning op het gebied van technologie, security, commercie en bedrijfsvoering en zijn er binnen Visma veel bedrijven die dezelfde doelgroep bedienen als wij. Daardoor kunnen we de kansen die er liggen in de markt gezamenlijk benutten.”

"Samen kunnen we dienstverleners helpen om zich te richten op hun kernactiviteiten door bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en te automatiseren", voegt John Reynders, Area Director Benelux van Visma hieraan toe. "Teamleader begrijpt dienstverlenende organisaties als geen ander en heeft de meest gebruiksvriendelijke software gemaakt die er op de markt is."

Terug naar nieuws overzicht
Software