F5 en SoftBank komen met nieuwe edge computing-oplossingen

F5 en SoftBank komen met nieuwe edge computing-oplossingen

F5 en SoftBank komen met nieuwe edge computing-oplossingen

24-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

F5 en SoftBank komen met nieuwe edge computing-oplossingen

F5 en SoftBank willen samen geavanceerde diensten voor multi-access edge computing (MEC) ontwikkelen en aanbieden. SoftBank begon in mei 2022 met de uitrol van MEC voor 5G SA (5G MEC) in Japan en gebruikt clouddiensten van F5 voor het hosten en beschermen van MEC-toepassingen bij onder meer IoT, slimme gebouwen, slimme retail, gaming en AR/VR.

F5 Distributed Cloud Services kunnen snel worden ingezet om beheerde clouddiensten te leveren en uniforme ondersteuning te bieden voor IT-, enterprise- en 5G-applicaties. De oplossingen van F5 die SoftBank gebruikt, stellen gebruikers in staat om bedrijfskritieke applicaties te verplaatsen naar meerdere edge-locaties en te profiteren van lagere latency, verbeterde beveiliging en flexibele applicatie-implementatie. De clouddiensten bieden de operationele eenvoud van een enkele console, flexibele schaalbaarheid en geïntegreerde, geautomatiseerde beveiliging.

Nieuwe samenwerking

SoftBank gebruikte F5 Distributed Cloud Services al voor interne applicaties als onderdeel van een moderniseringsplan. Door de nieuwe samenwerking kunnen nu ook gezamenlijke klanten dit doen. De clouddiensten zijn ontwikkeld om allerhande applicaties en bijbehorende mogelijkheden te ondersteunen, waaronder interne IT-applicaties, enterprise workloads, content en services van partners, en zelfs netwerkfuncties.

Middels automatisering voor applicatie-implementatie en netwerkconnectiviteit, met de focus op beschikbaarheid, prestaties en beveiliging, kunnen toepassingen veel sneller worden aangeboden. De kortere implementatietijd en time-to-market zijn niet alleen interessant voor SoftBank, maar ook voor klanten uit allerlei industrieën voor doeleinden zoals autonoom rijden, slim gebouwbeheer, fabrieksautomatisering en multi-user netwerkgaming.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud