Acronis biedt nieuwe Advanced Data Loss Prevention pakket

24-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Acronis biedt nieuwe Advanced Data Loss Prevention pakket

Acronis, speler op het gebied van cyberbescherming, komt met het nieuwe Advanced Data Loss Prevention (DLP)-pakket voor Acronis Cyber Protect Cloud, een baanbrekende oplossing die managed service providers (MSP's s) en bedrijven van elke omvang beschermt tegen datalekken. Bovendien vergt de implementatie van de oplossing geen maanden en er is voor het onderhoud geen uitgebreide training vereist.

Op basis van tientallen jaren ervaring met gegevensbescherming voor MSP's verwijdert deze uitbreiding de voornaamste obstakels die een bredere ingebruikname van DLP-oplossingen in de weg staan, namelijk het slopende proces van uitrollen en omslachtige, alsmaar doorgaande administratieve handelingen.

De integratie van op gedrag gebaseerde DLP-functionaliteit in het Acronis Cyber Protect Cloud-platform zorgt voor uniforme gegevensbescherming, cybersecurity en beheermogelijkheden voor alle systemen, gegevens en workloads, waar die zich ook mogen bevinden. Dat biedt een ongekend aantal mogelijkheden voor cyberbescherming voor het gehele framework van NIST-cybersecurity, van identificatie tot herstel, om de bedrijfscontinuïteit te beschermen tegen cybercriminelen, interne bedreigingen of technologische fouten.
?
De Early Access-versie van Acronis Advanced DLP:

Beschermt gevoelige gegevens die worden verzonden via een scala aan verbindingen tussen gebruikers en systemen, zoals instant messaging en randapparatuur.

Gebruikt dezelfde gemeenschappelijke Acronis Cyber Protect Cloud-console en -agent voor de zichtbaarheid en classificatie van gegevens.

Biedt kant-en-klare sjablonen voor gegevensclassificatie voor veelgebruikte regelgevingskaders zoals AVG, HIPAA en PCI DSS.

Zorgt voor doorlopende monitoring van DLP-incidenten met meerdere opties voor beleidshandhaving, met doorlopende geautomatiseerde beleidsaanpassingen voor specifieke bedrijfsaspecten.

Biedt krachtige audit- en loggingmogelijkheden, zodat beheerders effectief kunnen reageren op DLP-gebeurtenissen en forensisch onderzoek kunnen uitvoeren na een inbreuk.

Met één platform en één agent die deze uitermate toegankelijke vorm van DLP mogelijk maken, kunnen zowel MSP's als bedrijven profiteren van een snellere, gemakkelijkere implementatie en time-to-value, waarbij de meestvoorkomende bedreigingen voor gegevens worden vermeden. Deze voordelen gelden ook voor grotere organisaties die onmiddellijk bescherming nodig hebben en tegelijkertijd op zoek gaan naar complexere en geavanceerdere DLP-programma's met implementatierondes die meerdere jaren bestrijken.

Acronis Early Access Program

Deze nieuwe Advanced DLP-technologie is nu beschikbaar in een Early Access Program via Acronis Cyber Protect Cloud. Bestaande klanten en partners van Acronis die van het platform gebruikmaken, kunnen de oplossing kosteloos inrichten en uitproberen.
Voor organisaties die nog niet bekend zijn met Acronis en het platform, is het Acronis Cyber Protect Cloud-platform met Advanced DLP ook als een gratis proefversie beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht