EU neemt overname van VMware door Broadcom onder de loep

24-06-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

EU neemt overname van VMware door Broadcom onder de loep

De EU neemt de overname van VMware door Broadcom voor 69 miljard dollar goed onder de loep. Dit meldt De Financial Times op basis van gesprekken met EU topfunctionarissen.

Mogelijk komt er een langdurig antitrustonderzoek vanwege bezorgdheid dat de voorgenomen overname de concurrentie in de tech business kan schaden. Zo zijn er zorgen over mogelijke prijsstijgingen.

Broadcom voert inmiddels voorbereidende gesprekken met EU-functionarissen die naar verluidt bezig zijn met een 'fase-2' onderzoek. Dit zou het overnameproces mogelijk gaan vertragen.

Bezwaren klanten

Er zijn tegenstanders van de deal, waaronder enkele bestaande VMware-klanten die bezwaren hebben. Ze betogen bij de EU dat klanten van VMware in de toekomst mogelijk kunnen worden gedwongen om Broadcom services te kopen. De tegenstanders wijzen op twee eerdere mega-overnames van Broadcom: de overname van CA Technologies ter waarde van 18,9 miljard dollar in 2018 en de overname van de zakelijke security tak van Symantec voor 10,7 miljard dollar.

De softwaredivisie van Broadcom wordt omgedoopt tot VMware, aldus Tom Krause, president van Broadcom Software, in een blog. Daarin worden de plannen over de toekomst van VMware verder belicht.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter