Cybersecurity startup Hadrian haalt 10,5 miljoen euro op

27-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Cybersecurity startup Hadrian haalt 10,5 miljoen euro op

De door hackers geleide cybersecurity-startup Hadrian heeft in een seed-ronde 10,5 miljoen euro opgehaald. Het vorig jaar opgerichte Hadrian stelt bedrijven te helpen om de kwetsbaarheden van hun online bedrijfssystemen en gebruikte cloud-software in kaart te brengen.

Het SaaS-gebaseerde platform van de startup kijkt met de ‘bril’ van een hacker naar alle online toepassingen van een bedrijf en voert met hulp van machine learning en cloudtechnologie ‘preventieve aanvallen’ uit op mogelijke online kwetsbare plekken: van IoT-toepassingen en online thuiswerkomgevingen tot gespecialiseerde cloud-toepassingen van bedrijfsafdelingen. Het bedrijf telt al diverse klanten in de financiële dienstverlening, industrie en het vastgoedbeheer.

De financieringsronde stond onder leiding van HV Capital. Deelnemers zijn verder Picus Capital, Slimmer AI en angel investeerders Adriaan Mol, Koen Köppen en Niklas Hellman. Hadrian zet het nieuwe kapitaal in om versneld op te schalen, met name door nieuw talent aan te trekken: hackers, developers en salespersoneel. Verder wordt het geld gebruikt om Europese markten te consolideren en Hadrian voor te bereiden op uitbreiding naar de VS.

Volledige aanvalsoppervlak in kaart

Hadrian richt zich erop om het volledige potentiële ‘online aanvalsoppervlak’ - de volledige IT-omgeving - van een bedrijf in kaart te brengen. Door de snelle groei van IoT-toepassingen, thuiswerksoftware, cloudoplossingen en API’s zou 30 tot 40 procent van dit ‘aanvalsoppervlak’ onbekend zijn bij de IT-professionals die het moeten beschermen. Vervolgens worden de onderdelen van de IT-omgeving bekeken waar potentiële hackers zich op richten en waar de grootste risico’s en kwetsbaarheden zitten. Zo komen volgens Hadrian ook onbekende zwakke plekken in de digitale infrastructuur van een bedrijf in beeld.

"Van Chief Information Security Officers (CISOs) en hun teams kan niet kan worden verwacht dat ze elke potentiële dreiging aanpakken", stelt Rogier Fischer, CEO van Hadrian. "Nu bedrijven worden overspoeld door cybercriminaliteit wordt de unieke waarde van de van buiten-naar-binnen-benadering van beveiliging door hackers belangrijker. Onze autonome technologie identificeert echte bedreigingen en prioriteert waar actie nodig is. Bovendien koppelt Hadrian prioriteiten aan bestaande workflow tools en -processen, zodat de belangrijkste zaken als eerste worden afgehandeld.”

Terug naar nieuws overzicht