Spectra Logic ontgint met Vail nieuwe markten

29-06-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Spectra Logic ontgint met Vail nieuwe markten

Het in Boulder (Colorado) gevestigde Amerikaanse (niet beursgenoteerde) bedrijf Spectra Logic is vooral bekend om zijn tape backup-systemen en bijbehorende software. De dataopslag op tape is al 40 jaar een heel belangrijke activiteit die ook nu nog bloeit als nooit tevoren. Grote instituten zoals CERN vertrouwen hun data nog steeds toe aan tape van Spectra Logic. Alle systemen worden in de eigenproductie faciliteit in Boulder vervaardigd. De missie is daarmee nog altijd dezelfde: “Spectra Logic helpt de klanten om hun data te gebruiken en bewaren om de ondernemingsmissie te realiseren.”

Steeds vaker is dat ook een configuratie met cloud storage. De Spectra Vail omgeving is een multi-cloud datamanagementoplossing, alfus David Feller (Spectra Logic vice president of product management and solutions engineering). Hij meldt dat Spectra Logic zelf aan den lijve ervaren heeft wat de ellende is die een ransomware aanval veroorzaakt. Het bedrijf werd erdoor getroffen, had het voornemen niet te betalen en heeft op eigen kracht de impact van de aanval weten te overwinnen. Het is deze ervaring die volgens Feller geholpen heeft bij het verder optimaliseren van de ransomware beveiliging.

De complete oplossing bestaat nu uit vier loten: Spectra Vail, Spectra BlackPearl, Spectra StorCycle en Spectra Tapesolutions. Spectra Vail centraliseert het gegevensbeheer in on-premise en multi-cloud architecturen, vereenvoudigt de toegang, het delen, het gebruik en de bescherming van gegevens, en is een belangrijk softwarematige service van het bedrijf. Vail stroomlijnt workflows en vermindert de totale kosten en complexiteit voor organisaties die de kracht van de cloud willen benutten.

De verbeteringen van Spectra Vail omvatten een on-premise "Glacier-achtige" concept waarmee elke applicatie met een S3-interface rechtstreeks toegang kan krijgen tot lokale tape- of objectopslag. Dit gebeurt via een interface waarmee de AWS Glacier-omgeving wordt nagebootst.

Met Spectra Vail en de BlackPearl S3-software kunnen organisaties volledig profiteren van clouddiensten, ongeacht waar de data worden gecreëerd of zijn opgeslagen.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht