HMD Global behaalt Platinum EcoVadis 2022 Sustainability Rating

De Nokia G10 en G20

29-06-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

HMD Global behaalt Platinum EcoVadis 2022 Sustainability Rating

HMD Global, home of Nokia phones, behaalt een Platinum EcoVadis 2022 Sustainability Rating. EcoVadis beoordeelt meer dan 90.000 bedrijven in meer dan 160 landen en deze prestatie, plaatst HMD Global in de top 1% van de wereldwijd beoordeelde bedrijven en in het 98 percentiel van de bedrijven die zijn gecontroleerd op hun inzet voor duurzame praktijken bij de productie van communicatietoestellen.

De Platinum Rating geeft aan dat een organisatie een geavanceerde, gestructureerde en proactieve duurzaamheidsaanpak heeft. Deze aanpak omvat afspraken, beleid en concrete acties met betrekking tot belangrijke duurzaamheidskwesties, die verder worden ondersteund door een specifiek plan van aanpak en beoogde doelstellingen.

Duurzame toestellen en diensten leveren

De missie van HMD Global is om de wereld samen te brengen door betrouwbare en duurzame toestellen en diensten te leveren die de planeet zo min mogelijk belasten.
Nokia telefoons staan bekend om hun lange levensduur en dat is nog steeds de ethos van HMD Global. Door doelbewust te kiezen voor robuuste hardware en veilige, up-to-date software die risico's vermindert wil het bedrijf de levensduur verlengen.

In 2021 kreeg HMD Global een gouden EcoVadis beoordeling.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility