Panduit en Cailabs sluiten partnership rondom OneMode

29-06-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Panduit en Cailabs sluiten partnership rondom OneMode

Panduit gaat een partnerovereenkomst aan met Cailabs, een Frans deeptech-bedrijf gespecialiseerd in technologie voor het vormen van lichtbundels. Panduit iontegreert de technologie van Cailabs wereldwijd in het OneMode productportfolio. Onderdeel van de overeenkomst is een exclusief gebruik van Cailabs’ technologie voor de onderwijsmarkt.

Panduit's OneMode is een passieve mediaconverter die de implementatie van 10 Gbps, 50 Gbps en sneller mogelijk maakt over bestaande multimode vezels. Dit doet de converter door het elimineren van modale dispersie. OneMode levert een flexibele en betaalbare oplossing op die de benodigde investering in het upgraden van multimode bekabeling vermindert. Ongeacht de netwerktopologie kan OneMode minimaal 10 Gbps transporteren. OneMode is onder meer gericht op scholen, universiteiten, zorginstellingen, bedrijven, industriecomplexen en andere campusmarkten.

Investeringen langer beschermen

"Cailabs is een ideale partner voor Panduit om onze klanten aanzienlijke waarde te bieden," zegt David Weksel, directeur strategische groei voor Panduit. "Met deze geavanceerde technologie kunnen klanten met bestaande glasvezelbackbones van 100 Mbps of 1 Gbps hun prestaties tot 100x of beter upgraden, tegen een fractie van de installatietijd en -kosten van traditionele upgrades. Dit voorkomt de noodzaak om oude multimode glasvezels te vervangen door singlemode, waardoor investeringen in het netwerk veel langer worden beschermd."

Jean-François Morizur, CEO van Cailabs: "Panduit's wereldwijde bereik, het distributiekanaal en de manier waarop zij innovatie omarmen om aan klantverwachtingen te voldoen, of deze te overtreffen, maakt ze een sterke match voor Cailabs. We kijken uit naar de samenwerking met Panduit om van OneMode de beste oplossing te maken voor klanten die multimode glasvezelnetwerken in een campusomgeving willen optimaliseren."

Terug naar nieuws overzicht