Redactie - 29 juni 2022

HPE GreenLake verbetert hybride cloud ervaring

HPE GreenLake verbetert hybride cloud ervaring image

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft platformverbeteringen en nieuwe cloudservices onthuld voor HPE GreenLake, het vlaggenschipaanbod van het bedrijf waarmee organisaties al hun applicaties en gegevens kunnen moderniseren. Dit omvat een opnieuw ontworpen moderne private cloud die een cloud-native ervaring biedt om de hybride strategie van een organisatie aan te sturen, ongeacht de locatie. Daarnaast heeft HPE acht nieuwe HPE GreenLake-cloudservices onthuld, waardoor klanten meer keuze, controle en voorspelbaarheid hebben voor hun zakelijke cloudlevering.

"Drie jaar geleden, bij HPE Discover, beloofde HPE om ons volledige portfolio als een service te leveren tegen 2022 ", zegt Antonio Neri, president en CEO van HPE. “Vandaag kan ik met trots zeggen dat we niet alleen die belofte zijn nagekomen, maar dat we ook een nieuw bedrijf zijn geworden. HPE GreenLake is uitgegroeid tot dé bestemming voor hybride cloud, en onze toonaangevende catalogus van cloudservices stelt organisaties in staat om data-first modernisering te stimuleren voor al hun workloads, van edge tot cloud. De innovaties die vandaag zijn onthuld, bouwen voort op onze visie om de markt een ongeëvenaard platform te bieden om innovatie te stimuleren en transformatie te stimuleren.”

Het HPE GreenLake Platform – de basis van de HPE GreenLake Experience

HPE GreenLake edge-to-cloud-platform biedt klanten en partners een uniforme ervaring, controle en zichtbaarheid, en snelle en gemakkelijke toegang tot meer dan 70 cloudservices. Vandaag de dag heeft HPE GreenLake 65.000 klanten en meer dan één exabyte aan data in beheer bij klanten over de hele wereld. Deze organisaties profiteren van één controlevlak van waaruit ze hun hybride cloudstrategie kunnen automatiseren, orkestreren en uitvoeren.

HPE blijft innoveren en investeren in het HPE GreenLake-platform. In maart 2022 kondigde HPE aan: een nieuwe, uniforme operationele ervaring die een vereenvoudigde weergave en toegang biedt tot alle cloudservices, inclusief mogelijkheden aan de rand. Dit omvatte de convergentie van het HPE GreenLake-platform met Aruba Central, een cloud-native AI-aangedreven netwerkbeheeroplossing, en HPE GreenLake voor Aruba-netwerken, acht nieuwe cloudservices die een volledige reeks gebruiksscenario's dekken - inclusief bekabeld, draadloos en SD- Tak.

Op HPE Discover 2022 onthulde HPE aanvullende verbeteringen aan het HPE GreenLake-platform, waaronder verbeterde beveiliging, een nieuwe ontwikkelaarsportal en ontwikkelaarstools, en diepere mogelijkheden om activa en workloads op schaal te beheren. Klik hier om een virtuele proefrit te maken van het vernieuwde HPE GreenLake platform.

Het HPE GreenLake-platform blijft de sterke vraag van klanten stimuleren. In het tweede kwartaal van 2022 rapporteerde HPE voor het derde achtereenvolgende kwartaal een jaarlijkse omzetrun-rate (ARR) van 829 miljoen dollar en een driecijferige groei van as-a-service-orders.

HPE GreenLake voor Private Cloud Enterprise

De markt voor private cloud blijft groeien, vanwege meerdere zorgen en prioriteiten voor klanten, waaronder verstrengeling van applicaties, controle, kosten, gegevenszwaartekracht, gegevenslatentie en voorspelbaarheid. Enterprise-klanten in verschillende sectoren omarmen moderne private clouds als onderdeel van hun hybride, multi-cloud en digitale transformatiestrategie. Tot op heden hebben traditionele private cloud-aanbiedingen hun belofte echter niet waargemaakt, vanwege de complexiteit, handmatige processen, gebrek aan zichtbaarheid en governance, en nauw gerichte oplossingen die niet kunnen worden geschaald om aan de behoeften van de onderneming te voldoen.

HPE GreenLake speelt in op deze marktkans en is de ideale oplossing geworden voor organisaties die pay-per-useprivate clouds willen, van lokale workloads tot grote, multinationale initiatieven die duizenden applicaties en workloads omvatten.

HPE GreenLake bouwt voort op dit momentum met HPE GreenLake voor Private Cloud Enterprise, een nieuw aanbod dat de private cloud-ervaring opnieuw vormgeeft door een geautomatiseerde, flexibele, schaalbare en enterprise-grade private cloud te bieden. HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise is gebouwd voor zowel cloud-native als traditionele applicaties en omvat modulaire infrastructuur en software en ondersteunt de implementatie van bare metal, virtuele machines en containerworkloads.

Beheer workloads, geen infrastructuur - HPE GreenLake voor Private Cloud Enterprise wordt geleverd met enterprise-grade SLA's, die de volledige levenscyclus dekken, inclusief installatie, provisioning, firmware-updates, onderhoud, operaties, hardware, groeiplanning en ondersteuning.

Open platform voor zowel cloud-native als traditionele applicaties - Voer zowel traditionele als cloud-native applicaties op schaal uit met eenvoud en snelheid, zonder de kosten, risico's of moeite van het verplaatsen en refactoring van gegevens.

Gebouwd voor DevOps en automatisering – HPE GreenLake voor Private Cloud Enterprise is ontworpen voor het moderne DevOps-model en kan programmatisch worden ingericht, geconfigureerd en geschaald. Het integreert in de goedgekeurde configuraties, toolchains, afbeeldingen en netwerken van een organisatie.

Maak gebruik van de HPE GreenLake Marketplace - Toegang tot meer dan 80 ISV's en groeiend. De HPE GreenLake Marketplace is een robuust ecosysteem van ISV's, serviceproviders en colocatiepartners, waarmee klanten en partners gemakkelijk software in hun private clouds kunnen implementeren, allemaal vooraf getest en gekwalificeerd voor het HPE GreenLake-platform.

Bereik kostenbeheersing en transparantie – Klanten kunnen het gebruik en de uitgaven in de gaten houden met verbruiksanalyses, en de kosten bekijken en optimaliseren per servicetype, locatie of business unit, en geaggregeerd gebruik krijgen voor uw private cloud-implementatie.

Data-, Storage- en Compute-cloudservices van HPE GreenLake 

HPE heeft ook meerdere cloudservices onthuld die zijn ontworpen om organisaties te helpen bij het stimuleren van data-first modernisering:

HPE GreenLake for Data Fabric – HPE GreenLake for Data Fabric is een beheerde service die een analytische datafabric voor hybride omgevingen bevat. De service verhoogt de productiviteit met één gegevensopslag door bedrijfsbrede toegang tot gegevens.

HPE GreenLake voor HCI (Hyperconverged Infrastructure)
Levert cloudactiviteiten met een op SaaS gebaseerde interface om virtuele machines (VM's) en infrastructuurbeheer in een hybride cloudomgeving te vereenvoudigen.

HPE GreenLake for Disaster Recovery - Ontgrendelt herstelervaring in één eenvoudig platform met onbeperkte schaal. Met HPE GreenLake voor Disaster Recovery kunnen klanten binnen enkele minuten herstellen tot enkele seconden voor de storing. Van ransomware tot storingen of natuurrampen, hervat uw activiteiten met gemak met Recovery Point Objectives (RPO's) en Recovery Time Objectives (RTO's).

HPE Backup and Recovery Service – Levert een efficiënte back-upoplossing voor Amazon Web Services (AWS), met name Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) instances en Amazon Elastic Block Storage (EBS) volumes. Met deze oplossing kunnen klanten hun VM's in drie eenvoudige stappen en in minder dan vijf minuten beschermen, waardoor de complexiteit van het samen beheren en bedienen van back-uphardware, -software en cloudinfrastructuur wordt geëlimineerd. 

HPE GreenLake voor Block Storage – de eerste block storage as-a-service in de branche die 100% databeschikbaarheid levert, gebouwd op een operationeel cloudmodel. Dit nieuwe aanbod omvat servicelagen voor algemene doeleinden waar klanten een kostengeoptimaliseerde opslagservice kunnen gebruiken voor algemene workloads.

HPE GreenLake voor Compute Ops Management –  HPE bouwt voort op zijn erfgoed en leiderschap in de servermarkt met HPE GreenLake voor Compute Ops Management, om een cloudervaring te bieden die het beheer van de compute-levenscyclus vereenvoudigt en automatiseert. 

HPE GreenLake biedt nieuwe brancheoplossingen

HPE GreenLake blijft ook een catalogus van cloudservices bouwen voor specifieke branche-branches, op basis van partnerschappen en integraties met domeinspecifieke ISV's.

HPE GreenLake for Payments – Levert een end-to-end, pay-per-use betalingsservice van HPE GreenLake. Dit veilige, op de cloud gerichte betalingsplatform met een laag risico stelt klanten in staat hun betalingsomgeving te moderniseren om snel te innoveren en te helpen bij het beheren van de naleving van de nieuwste regelgeving. Deze oplossing wordt volledig beheerd door branche-experts van HPE GreenLake en combineert de betalingservaring van Lusis TANGO en de bewezen, gedistribueerde transactieverwerking van HPE Nonstop voor betalingen.

HPE GreenLake met FIS Ethos - Hewlett Packard Enterprise werkt aan een samenwerking met FIS Ethos om een realtime platform voor klantgegevens te bieden dat intelligente betrokkenheidsanalyses levert, gebruikmakend van technologie van FIS, een speler op het gebied van financiële technologie. Om de digitale betrokkenheid van klanten op aanvraag te verbeteren, hebben bedrijven realtime toegang nodig tot gegevens die zich op meerdere locaties bevinden, en de tools om ze te begrijpen. De inzichten van HPE GreenLake met FIS Ethos stellen bedrijven in staat om gepersonaliseerde datagestuurde klantbetrokkenheid te leveren die de klantloyaliteit en algehele winstgevendheid kan vergroten.

De bijgewerkte HPE GreenLake-platformervaring zal algemeen beschikbaar zijn in september 2022.

HPE GreenLake voor Private Cloud Enterprise zal algemeen beschikbaar zijn in september 2022.

HPE biedt ook financieringsopties, via HPE Financial Services , om de data-first moderniseringsinitiatieven van klanten met HPE te financieren GreenLake.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!