Eurofiber herfinanciert anderhalf miljard euro met focus op duurzaamheid

30-06-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Eurofiber herfinanciert anderhalf miljard euro met focus op duurzaamheid

Eurofiber, aanbieder van open access glasvezelnetwerken en cloudinfrastructuur, rondt de herfinanciering van zijn bestaande faciliteiten af met een consortium bestaande uit Underwriters en Cornerstone Lenders. De partijen herfinancieren een bedrag van 1,5 miljard euro tegen aantrekkelijke voorwaarden. ING trad op als schuldadviseur van Eurofiber.

De faciliteiten en de bijbehorende hedging hebben duurzaamheidsincentives in lijn met het duurzaamheidsprogramma van Eurofiber. Dit programma omvat maatregelen die moeten leiden tot een CO2-reductie van 50% in 2025, waarmee het gestelde doel van het bedrijf om in 2030 100% klimaatbestendig te zijn, wordt bevorderd.

Internationale uitrol van glasvezelnetwerken

Eurofiber is sinds 2000 leverancier van open digitale infrastructuur. Het bedrijf exploiteert glasvezelnetwerken en cloudinfrastructuuroplossingen. Met behulp van de herfinanciering wil Eurofiber investeren in de internationale uitrol van glasvezelnetwerken en toekomstige acquisities. De ESG-koppeling van de lening en swaps geeft de inzet van Eurofiber, PGGM en Antin op het gebied van duurzaamheid weer.
 
"Deze historische herfinanciering getuigt van een blijvend sterk geloof in de strategie van Eurofiber en de snelle uitrol van glasvezel in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. De herfinanciering stelt ons in staat om onze groei voort te zetten", zegt Edze Tollenaar, CFO van Eurofiber.
 
"Het is geweldig om te zien dat Eurofiber zijn groeiplannen in de vezelmarkt combineert met het behalen van zijn doelstellingen op het gebied van duurzaamheidsprestaties. We zijn erg trots dat we Eurofiber als schuldadviseur hebben kunnen ondersteunen bij deze herfinanciering, een nieuwe mijlpaal in de verdere ontwikkeling van het bedrijf", aldus Blaise van der Zwaal, Managing Director van ING's technologie, media en telecom (TMT) team.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud